• 3

Moja Jela: Kada tuna tataki zamiriše u Kaštelu Ečka

Dvorac koji čuva tajne vekova mesto je koje i danas pleni svojom lepotom. Zato je bilo polazna tačka serijala "Moja Jela", koji vas kroz umetnost kulinarsva vodi na putovanje kroz najlepše predele Srbije

  • 3
moja jela kastel ecka kuvanje putovanja

Foto: Telegraf.rs

Kako izgleda kada na oko 60 kilometara severno od Beograda, u selu Ečka, u čuvenom Kaštelu građenom u engleskom stilu početkom 19. veka zamiriše tuna tataki? Lepa Jelena Knežević u serijalu "Moja Jela" spaja zvukove, ukuse i mirise i predstavlja ih kao pravu kulinarsku simfoniju.

Ako ste ikada mislili o kuvanju kao o umetnosti koja nastaje samo u spoju sa proirodom, video na početku teksta je potvrda toga.

Kuvanje kao uživanje, kuvanje kao relaksacija - sve to "Moja Jela" donosi u jedinstvenom ambijentu, u kome egzotični japanski specijalitet na levoj obali Begeja priča svoju priču.

Dvorac „Kaštel“ sagradio je početkom 20. veka  Agošton Lazar, a svečano otvaranje pripređeno je 1820. godine. Tom prilikom je nastupio Franc List, tada devetogodišnji dečak, kasnije slavni kompozitor. Mnoge poznate ličnosti poput austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda i jugoslovenskog kralja Aleksandra Karađorđevića boravile su u čuvenom dvorcu.

Dvorac koji čuva tajne vekova mesto je koje i danas pleni svojom lepotom. Zato je bilo polazna tačka serijala "Moja Jela", koji vas korz umetnost kulinarsva vodi na putovanje kroz najlepše predele Srbije.

Kako se sprema tuna tataki u jedinstvenom ambijentu, POGLEDAJTE U VIDEU U NASTAVKU TEKSTA.

Cvrkut ptica, zvuk spremanja hrane i prirodni ambijent serijal "Moja Jela" čine pravom inspiracijom.

Pratite serijal "Moja Jela" samo na Ona.rs.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Andrej

    29. avgust 2022. | 21:35

    Prelepa emisija, bilo bi izvanredno kada biste iz offa pustili glas ove devojke da priča neku priču, kao narativ, bilo o hrani ili nekom mestu u Srbiji ili nečem trecem! Bravo!

    Podelite komentar

  • Jovana

    29. avgust 2022. | 21:33

    Prelepa devojka, bravo!

    Podelite komentar

  • ...

    29. avgust 2022. | 23:32

    Bolje neko domaće jelo da napravi Jela...

    Podelite komentar