Originalni recept za picu Margaritu: Tajnu pripreme odaje šampion italijanske kuhinje

 
  • 0
Pica Margarita Foto: Pixabay.com

Ako ste ljubitelj pice, a najviše volite Margaritu, ovo je prilika da je napravite po originalnom receptu koji otkriva čuveni italijanski majstor Frančesko Maci.

Testo bi trebalo da napravite nekoliko sati unapred.

Sastojci:

Za testo:

  • 450 g brašna za picu
  • 250 mililitara vode
  • 12 g soli
  • 6 g suvog kvasca

Za sos od paradajza:

  • 250 g pasiranog paradajza
  • 10 g bosiljka
  • 1 g suvog origana
  • 2 čena belog luka
  • 2 prstohvata soli

Za preliv:

  • 250 g mocarele
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Sipajte pasirani paradajz posudu i začinite ga izmrvljenim belim lukom, a onda dodajte ostale sastojke za sos. Ostavite sos da se marinira na sobnoj temperaturi.

Pomešajte kvasac i mlaku vodu i ostavite da se aktivira par minuta. Dodajte brašno i počnite da mešate kašikom ili ručno. Kada se testo skupi, dodajte so i mesite rukom dok ne postane sasvim glatko. To može potrajati 20 minuta.

Prebacite u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite dok ne udvostruči zapreminu. To može potrajati oko tri sata. Podelite testo na dve odvojene kuglice i ostavite još tri sata.

Zagrejte rernu na 250° C (482 ° F).

Narežite mocarelu na kockice ili je izmrvite rukom. Razvucite testo u dva pleha za picu koje ste prethodno podmazali uljem. Potom premažite testo sosom i pospite sirom. Stavite plehove na dno rerne na nekoliko minuta, a zatim ih premestite na vrh. Ukrasite sa par svežih listova bosiljka.

Ukupno vreme pečenja je 10-15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Na kraju poprskajte picu sa nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja, kako to rade najveći italijanski majstori.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti