Originalni recept za picu Margaritu: Tajnu pripreme odaje šampion italijanske kuhinje
Ako ste ljubitelj pice, a najviše volite Margaritu, ovo je prilika da je napravite po originalnom receptu koji otkriva čuveni italijanski majstor Frančesko Maci.
Testo bi trebalo da napravite nekoliko sati unapred.
Sastojci:
Za testo:
- 450 g brašna za picu
- 250 mililitara vode
- 12 g soli
- 6 g suvog kvasca
Za sos od paradajza:
- 250 g pasiranog paradajza
- 10 g bosiljka
- 1 g suvog origana
- 2 čena belog luka
- 2 prstohvata soli
Za preliv:
- 250 g mocarele
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Sipajte pasirani paradajz posudu i začinite ga izmrvljenim belim lukom, a onda dodajte ostale sastojke za sos. Ostavite sos da se marinira na sobnoj temperaturi.
Pomešajte kvasac i mlaku vodu i ostavite da se aktivira par minuta. Dodajte brašno i počnite da mešate kašikom ili ručno. Kada se testo skupi, dodajte so i mesite rukom dok ne postane sasvim glatko. To može potrajati 20 minuta.
Prebacite u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite dok ne udvostruči zapreminu. To može potrajati oko tri sata. Podelite testo na dve odvojene kuglice i ostavite još tri sata.
Zagrejte rernu na 250° C (482 ° F).
Narežite mocarelu na kockice ili je izmrvite rukom. Razvucite testo u dva pleha za picu koje ste prethodno podmazali uljem. Potom premažite testo sosom i pospite sirom. Stavite plehove na dno rerne na nekoliko minuta, a zatim ih premestite na vrh. Ukrasite sa par svežih listova bosiljka.
Ukupno vreme pečenja je 10-15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Na kraju poprskajte picu sa nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja, kako to rade najveći italijanski majstori.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.