Predlog za doručak: Napravite slane palačinke od tkivica
Palačinke od tikvica su savršen način da uživate i u doručku i u povrću.
Izrendane tikvice umešane u testo od palačinki, posute parmezanom, pavlakom i začinima, savršen su početak radnog dana.
Osim što se jednostavno i brzo prave, deci ih obožavaju. Poslužite ih i gledajte kako traže još.
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 200 gr brašna
- prstohvat šećera
- 1 kašičica soli
- 1 vezica mirođije oko
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
za preliv (opciono)
- 100 g parmezan
- 1 čaša kisele pavlake
- prstohvat majčine dušice
- pola kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Tikvice operite, oljuštite, izrendajte u posebnu posudu, posolite i ostavite da odstoje i ispuste vodu.
U činiju za pripremu smese za palačinke stavite brašno, kiselu vodu, ulje, jaja, mleko, šećer, so i sitno iseckanu mirođiju, i sve dobro promešajte da ne bude grumuljica.
Zatim iscedite tikvice i dodajte u smesu za palačinke.
Ukoliko je potrebno, odajte vodu da razredite smesu.
Zagrejte tiganj za palačinke i ulje, i pecite ih kao i obično.
Poslužite ih tople uz fil ili preliv po želji.
Uvek je lepa kombinacija ukoliko pomešate parmezan, kiselu pavlaku, malo majčine dušice i pola kašičice belog luka.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jedna bakica
Moji odrasli unuci su odrasli na ovakvim palacincima, a jos su bolji sa spanacem ili blitvom kao I koprivom. Kad su bili imali govorili su da hoce ,,zenene" palacinke.
Podelite komentar