• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za izvrstan ručak "na kašiku": Pileći paprikaš

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan za jelo će biti i sutradan, ako vam pretekne

  • 0
paprikaš Foto: Shutterstock

Ovo je jedno od onih jela koja se prosto moraju naći na vašoj trpezi s vremena na vreme. Pripremite ga koristeći ovaj recept i bez sumnje će oduševiti sve članove porodice.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 200 g paradajza
  • 3 glavice crnog luka
  • 50 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 20 svežeg korijandera
  • sveži peršun 
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike sirćeta
  • so
  • biber
  • začini po želji

Priprema:

Isecite piletinu i začinite je. Stavite u šerpu sa 50 mililitara belog vinskog sirćeta i 50 mililitara vode.

Kuvajte dok sirće i voda ne ispare. Dodajte ulje i seckani luk i pržite dok luk ne postane malo smeđi.

Skinite kožicu od paradajza i isecite na komade. Dodajte u piletinu i kuvajte par minuta.

Isecite korijander, ljutu papripku i peršun, pa dodajte u paprikaš.

Kuvajte dok piletina ne bude gotova.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti