
Ideja za izvrstan ručak "na kašiku": Pileći paprikaš
Ovo je jedno od onih jela koja se prosto moraju naći na vašoj trpezi s vremena na vreme. Pripremite ga koristeći ovaj recept i bez sumnje će oduševiti sve članove porodice.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 200 g paradajza
- 3 glavice crnog luka
- 50 ml vode
- 1 kašika ulja
- 20 svežeg korijandera
- sveži peršun
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike sirćeta
- so
- biber
- začini po želji
Priprema:
Isecite piletinu i začinite je. Stavite u šerpu sa 50 mililitara belog vinskog sirćeta i 50 mililitara vode.
Kuvajte dok sirće i voda ne ispare. Dodajte ulje i seckani luk i pržite dok luk ne postane malo smeđi.
Skinite kožicu od paradajza i isecite na komade. Dodajte u piletinu i kuvajte par minuta.
Isecite korijander, ljutu papripku i peršun, pa dodajte u paprikaš.
Kuvajte dok piletina ne bude gotova.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.