• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Goveđi gulaš kao iz bajke: Dva tajna sastojka će mu dati poseban šmek

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo koje se dugo sprema, ali i dugo ostaje u sećanju

  • 0
Gulaš, gulas, hrana, rucak, jelo Foto: Shutterstock

Gotovo sva "jela na kašiku" u našem narodu su popularna i svi ih uglavnom vole. Međutim, goveđi gulaš je jedno od omiljenih jela u Srbiji i onaj ko je majstor u pripremi, ne može mu niko drugi ni prići u tome.

Ovaj recept za goveđi gulaš će se mnogima dopasti.

Sastojci za goveđi gulaš:

  • 900 g goveđeg mesa
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • polovina glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 krompira
  • 2 šolje bujona
  • 1 štangla mlečne čokolade
  • 2 kašike džema od šljiva
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 lovorov list
  • so
  • biber

Priprema goveđeg gulaša:

Govedinu isecite na željene komade i začinite. Pospite komade mesa brašnom i neka bude obložena njime sa svih strana.

U šerpi zagrejte dobro maslinovo ulje i pržite meso ali onoliku količinu koja može da stane na površinu šerpe, nikako da bude komad preko komada. Kada se meso isprži, prebacite ga na tanjir sa ubrusom.

U istu šerpu ubacite sitno seckani beli i crni luk, kao i šargarepu i uz povremeno mešanje dinstajte oko tri minuta ili dok ne promene boju.

Krompir isecite na željenu veličinu i ubacite u šerpu, pa dodajte bujon, paradajz sos, lovorov list i promešajte sve.

Kada provri, dodajte isprženu govedinu, poklopite i ostavite da se krčka oko dva do dva i po sata. Posle ovog vremena, uklonite lovorov list i probajte gulaš da biste znali da li treba još začina.

Tek na kraju dodajte čokoladu i džem od šljiva koje će gulašu dati poseban šmek.

Kada meso skroz omekša, spremno je za posluženje.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gulašijadi u Prijevoru kod Čačka okupila ljubitelje kultnog specijaliteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti