Petodnevni jelovnik Monike Beluči: Ovako se hrani zanosna Italijanka
Ona konzumira sve namirnice i kao i svaka prava Italijanka, najviše voli tamošnju kuhinju
Italijanska boginja lepote, kako je često nazivaju, Monika Beluči, definitivno nikada nije bila jedna od poznatih dama koje su zagovornice restriktivnih režima ishrane, izgladnjivanja i velikog odricanja zarad nametnutih standarda vezanih za fizički izgled.
Ona konzumira sve namirnice i kao i svaka prava Italijanka, najviše voli tamošnju kuhinju.
Njeno omiljeno jelo je testenina sa parmezanom, kaže da uživa u hrani, a kada je potrebno da, recimo zbog uloge, izgubi koji kilogram viška počinje da primenjuje jednostavan i izbalansiran jelovnik.
Ukoliko želite da se hranite kao italijanska lepotica, donosimo vam njen jelovnik za pet dana.
Prvi dan
Doručak:
- 150 ml jogurta s jabukom
Ručak:
- 200 g kuvane junetine
- 200 g salate sa kašičicom maslinovog ulja
- kriška kukuruznog hleba
Večera:
- šaka svežih jagoda
- 150 g pirinča sa kašičicom maslinovog ulja
- 50 g sira
- 150 g salate
Drugi dan
Doručak:
- šolja kafe bez šećera
- tost i kašičica voćnog džema bez šećera
Ručak:
- omlet od 3 jaja
- 2 manje kuvane tikvice
- 1 parče integralnog hleba
Večera:
- 150 g kuvanog mesa po izboru
- salata
Treći dan
Doručak:
- šolja zelenog čaja sa limunom
- tost sa medom
- 1 grejpfrut
Ručak:
- 200 g kuvanog ili pečenog krompira sa peršunom
- 100 g nemasnog sira
Večera:
- 170 g špageta sa maslinovim uljem
Četvrti dan
Doručak:
- jogurt sa 2 kašičice meda
- 40 g sira
Ručak:
- 100 g pirinča
- 100 g kuvanih tikvica
- 100 g kuvane junetine
Večera:
- tanjir voća po izboru
- 200 g kuvane ribe
- salata sa maslinovim uljem
- 1 parče hleba
Peti dan
Doručak:
- čaša sveže ceđenog soka
- 2 slana krekera
Ručak:
- 100 g špageta
- zelena salata sa maslinovim uljem
- 1 narandža
Večera:
- 250 g salate od mešanog povrća i dodatkom mahuna
- voće po izboru
(Ona.rs)