Koliko dnevno smemo da pojedemo šljiva? Nutricionista posebno izdvaja jednu grupu ljudi
Sezona je šljiva, čudnovate voćke koja je jako karakteristična za našu zemlju. Od nje se mogu praviti džemovi, slatka, kolači, pa i rakija
Sezona je šljiva, čudnovate voćke koja je karakteristična za našu zemlju. Od nje se mogu praviti džemovi, slatka, kolači, a jačem polu ipak je najzanimljivija rakija.
Međutim, najbolje je da jedemo šljivu u njenom izvornom obliku, samu ili u salati. Pitali smo nutricionistu Milku Raičević koliko je zdravo pojesti šljive i koliko komada dnevno smemo da unesemo.
- Sve to sitnije voće može da se meri i po šoljama i to onim po 200 mililitara. Dakle, koliko komada stane u šolju, toliko pojedite ili najviše od pet do šest komada. Šljive su jako slatke, pa bi dijabetičari i ljudi koji imaju problema sa variranjem šećera trebalo da povedu računa i smanje količinu koju jedu. Što je šljiva zrelija, to je slađa, pa zato treba obratiti pažnju na količinu - rekla nam je sagovornica.
Instagram stranicu nutrucionistkinje Milke Raičević možete pratiti na sledećem linku: @Svi_na_vagu.
(Ona.rs)