Do transplantacije jetre Mladen je imao samo kratkoročne planove, nije znao da li će dočekati sutra

Vreme čitanja: oko 1 min.

U emisiji "Zdravo sa Ivanom" svoju životnu priču podelio je Mladen Todić, predsednik Udruženja "Zajedno za novi život"

Umesto tačke, donor jetre pre nekoliko godina stavio je zarez na Mladenov život. Zahvaljujući njemu nastavio je da živi normalno, dok je pre transplantacije svaki njegov plan bio ograničen i neizvestan.

Mladen Todić, predsednik Udruženja "Zajedno za novi život", u emisiji "Zdravo sa Ivanom" ispričao je kako je pre transplantacije svaki njegov plan bio je ograničen, "da dočeka ćerkin sledeći rođendan", "da sa njom ode na more" i to je sve, a onda je zahvaljujući humanom gestu svog donora dobio šansu za novi život.

Do svoje 32. godine sve je bili u redu sa njegovim zdravljem, ali je kasnije utvrđena dojagnoza koja je zahtevala transplantaciju jetre.

Foto: Marko Jovanović

- Tog oktobra 2016. godine, neko je u svojoj najvećoj tuzi uspeo da smogne snage i potpiše saglasnost za doniranje organa, te je jedan donor spasio nas nekoliko, među kojima sam i ja. Ne prođe dan da ga se ne setim, ni njega ni njegove porodice, koja je ovim nesebičnim gestom učinila da danas budemo živi i sa svojim porodicama. Iskreno, dok sam bio na listi za transplantaciju, nisam mogao ni da živim normlano niti da planiram, tako da mi je ćerkin polazak u školu jedan poseban dan - ispričao je Mladen.

Kompletnu emisiju možete pogledati u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs/Ona.rs)