Da li ovo postaje holivudski trend? Dve lepotice imaju decu koja se izjašnjavaju kao transrodna i nisu jedine

Vreme čitanja: oko 2 min.

U poslednje vreme sve više mladih ljudi se ne pronalazi u "svom polu" pa se deklarišu kao suprotan pol

Foto-kolaž: Tanjug/AP, Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Živimo u modernom svetu u kome nas, možemo slobodno reći, više ništa ne iznenađuje.

Sve je dopušteno, granice ne postoje, a posebno kada je reč o najpoznatijim ljudima širom sveta. Tako je i sa glumicama Šarliz Teron (47) i Megan Foks (37).

Zašto su one specifične?

I Šarliz i Megan imaju decu koja se deklarišu pod drugim polom i glumice im ne brane da se oblače kao devojčice. Zapravo, deca se deklarišu kao transrodne osobe.

Da podsetimo, Šarliz Teron je usvojila dečaka Džeksona 2012. i tri godine kasnije i ćerku, kojoj je dala ime Ougust (Avgust). Ona je odgovorna mama koja nema kućnu pomoćnicu niti dadilju i sve radi sama.

Pre nekoliko godina je sin dospeo u žižu javnosti kada je nosio haljine i suknje u različitim nijansama ružičaste boje. Sve to ne bi dobilo toliko na značaju da ih Šarliz nije jednom nazvala "moje dve divne devojke". Tada je i priznala da se njen sin izjašnjava kao - devojčica. Ona je podržala odluku svog deteta.

- Da, i ja sam mislila da je on dečak, ali onda me je sa tri godine pogledao i rekao mi: „Ja nisam dečak“. I eto, sad imam dve devojčice kojima želim da u životu postignu sve što žele. Nije na meni da odlučujem o njihovom polu, to prepuštam njima – rekla je Šarliz, piše "Dailymail.co.uk".

S druge strane, Megan Foks sa bivšim suprugom ima trojicu sinova: Nou (10), Bodija (9) i Džurnija (6).

U jednoj emisiji pre četiri godine, zvezda filma "Transformers" pričala je o najstarijem nasledniku koji se jako rano zaljubio u modu i počeo da - nosi haljine. Potvrdila je da ima njenu podršku i da ga podstiče da obuče šta mu se sviđa, a ne šta drugi savetuju.

Da bi mu pomogla da se lakše uklopi u društvo u školi, ona mu čita knjige koje podstiču samopouzdanje.

One nisu jedine poznate ličnosti čija deca se deklarišu kao trans osobe. I ćerke Dženifer Lopez i Anđeline Đžoli, sin Naomi Vots koji još uvek ne može da se odluči kog je pola, sin veteranke Džejmi Li Kertis koji je postao Rubi takođe intrigiraju javnost.

(Ona.rs)