Interaktivni panel o ulozi emocija tokom odrastanja održan danas u Mts Dvorani

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Važno je da se emocije izgovaraju naglas i podele sa članovima porodice, sa trenerima ili sa nekom osobom od poverenja", posavetovala je Nešović

Foto: Shutterstock

Interaktivni panel "Emocije su u igri" čija je osnovna tema uloga emocija tokom odrastanja, u organizaciji Fondacije Novak Đoković i filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film, održan je danas u Mts Dvorani u Beogradu.

Inspirisani Diznijevom animiranom pričom "U mojoj glavi" koja govori o tome da su emocije neizostavni deo odrastanja svakoga od nas, učesnici interaktivne radionice razgovarali su o izazovima koje odrastanje nosi sa sobom.

U razgovoru su učestvovali psihološkinja i psihoterapeutkinja Smiljana Grujić, autorka programa "Putem šamiona", Ana Jovanović i đaci trećeg i četvrtog razreda beogradskih osnovnih škola.

Kao gost iznenađenja, učestvovala je i reprezentativka u odbojci Ivana Nešović koja je sa decom podelila svoj karijerni put i kako se kroz karijeru borila protiv emocija kao što su trema, anksioznost i strah, ali i objasnila "kako je sve to prirodno".

- Važno je da se emocije izgovaraju naglas i podele sa članovima porodice, sa trenerima ili sa nekom osobom od poverenja - posavetovala je Nešović.

Kroz interakciju, učesnici panela su deci predložili korisne savete o strategijama za prevazilaženje emocija koje im stoje na putu do "ostvarenja svojih snova".

Kakve funkcije emocije igraju u sportu, kako se ispoljavaju na svakodnevnom nivou, kako ih prepoznajemo i kanališemo, zašto su nam nekad neophodne čak i negativne emocije.... bila su samo neka od pitanja o kojima se razgovaralo.

Ovaj interaktivni razgovor uvod je u Diznijevu animiranu priču „U mojoj glavi 2“ koja sada predstavlja svakodnevni život animirane junakinje Rajli koja pored osećanja radosti, besa, tuge, straha i gađenja, sada oseća nove emocije kao što su anksioznost, smor, zavist i sramota.

Film "U mojoj glavi 2" naći će se u bioskopima od četvrtka, 13. juna kroz sinhronizaciju naših poznatih glumaca i muzičara, među kojima su Nebojša Milovanović, Jelena Gavrilović, Milena Predić, Srđan Mobi Dik, Hristina Popović, Iva Lorens, Marko Kon i drugi.

Tokom panel diskusije, učesnici su imali priliku da pogledaju kratak insert animiranog filma.

(Ona.rs/Tanjug)