Ma da li je moguće da čitavog života pogrešno kuvamo čaj?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom hladnih dana nema ništa lepše nego popiti šoljicu toplog čaja. Pravi znalci, opredeliće se za onaj crni, i to s mlekom. No, jeste li sigurni da znate kako se pravilno čaj sprema?

Ako volite čaj, znate već i sami, prvo zagrejete vodu, pa njome prelijete kesicu ili listiće čaja, pustite da odstoji, pa procedite. Mleko, med, šećer, limun, rum ili neki drugi dodaci, stavljaju se na kraju.

Ovaj ČAJ pijete SAMO kad ste bolesni! A, evo šta će da se desi ako to krenete da radite svaki dan

RASTURITE NA ISPITIMA: Pijte zeleni čaj!

Čak i Englezi, koji su eksperti u pravljenju čaja, čvrsto su se držali ovog pravila. Međutim, prema Britanskim institutu standarda (BSI), to je pogrešno. U šoljicu bi prvo trebalo sipati mleko!

- Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada je temperatura tečnosti između 65 i 80 stepeni Celzijusa, koja nastaje kada se voda doda u mleko - tvrdi BSI, prenosi Večernji list.

Obožavaoci čaja sada su poludeli za trendom da se u šolju prvo ulije mleko, a tek nakon toga čaj. Takođe, to mleko bi trebalo da bude sveže, nepasterizovano i nikako toplo, jer će čaju pokvariti ukus.

Kako vi pijete svoj čaj?

(Telegraf.rs)