Izbegavajte ovu hranu, ako ne želite da jedete OTROV!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobra ishrana je izuzetno važna za vaše zdravlje i, zato, ako želite da ga sačuvate ove namirnice ne bi trebalo da unosite u vaš oraganizam

Mnoge namirnice nisu dovoljno hranljive i zbog toga ne bi trebalo da ih unosite u vaš organizam. Nutritivna vrednost hrane može jako da utiče na vaše zdravlje, pa je veoma važno da znate što više o namirnicama koje koristite.

Ako ovo jedete, TEŠKO da ćete ikada dobiti rak

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

Zdrava ishrana bi trebalo da bude nutritivno bogata i da nas snabde svim potrebnim supstancama za pravilno funkcionisanje našeg organizma, poput belačevina, masti, vitamina i minerala, piše Klix.

Nažalost, u brzom vremenu u kojem živimo, vrlo često posežemo za brzom hranom, industrijskim prerađevinama i "smrznutim" namirnicama, koje su sve samo ne hrana.

Nutritivno bogate namirnice vam daju energiju i pomažu vašem telu da bolje obavlja svoje funkcije.

Ovo su namirnice koje po pravilu ne bi trebalo da jedete budući da, ne samo da vas ne hrane, nego mogu da predstavljaju i ozbiljnu pretnju za vaše zdravlje.

Konzervirani paradajz sos u sebi može da sadrži određenu vrstu smole, koja sadrži hemijsku supstancu bisfenol-A (BPA). BPA je sintetički estrogen, koji može da prouzrokuje hormonski disbalans i probleme sa reproduktivnim sistemom, kao i bolesti srca.

Brojna istraživanja su pokazala da veštački zaslađivači mogu da budu loši baš kao i obični rafinirani šećer, tako da zapravo jedno zlo menjate drugim. Aspartam može da povisi šećer u krvi i da dovede do prejedanja. Čak se veruje da u visokim koncentracijama može da prouzrokuje čir na želucu.

Bela čokolada, za razliku od tamne čokolade, koja ima svoje prednosti za zdravlje, ne poseduje zapravo nikakve pogodnosti. Ono što tamnu čokoladu zapravo čini dobrom jeste veći procenat kakaoa i antioksidanasa.

Genetska modifikacija je učinila da brašno koje danas jedemo nema nikakve veze sa brašnomi hlebom koje su jeli vaši preci, u vremenu kad nije bilo autoimunih oboljenja i hroničnih bolesti u meri kao danas. Gluten,  koji se nalazi u žitaricama, je kod osetljivih ljudi jedan od vodećih uzroka upala u organizmu, koje dovode do razvoja autoimunih stanja, kao i različitih alergija.

Zrna kukuruza su praktično mali sunđeri za pesticide, a pored toga, njihova nutritivna vrednosti nije preterano zadivljujuća.

Boja za hranu se često povezuje sa rakom, što je u nekoliko navrata potvrđeno istraživanjima sprovedenim nad životinjama, tako da kolači u šarenim bojama nisu najbolja ideja.

Kokice za mikrotalasnu, kao što su, na primer, one sa ukusom maslaca, mogu da predstavljaju ozbiljnu pretnju po važe zdravlje. Brojna istraživanja su pokazala da one sadrže kancerogene materije, među kojima je najopasnija perfluorooktanska kiselina, koja se nalazi u papirnoj kesi.

(Telegraf.rs)