Posle OVOGA ćete se dobro zapitati DA LI ĆETE JESTI BRZU HRANU!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraživanje pokazuje da su ljudi koji više jedu fast fud izloženi većim nivoima potencijalno štetne hemikalije poznate kao ftalat

Svi znamo da visoka koncentracija masnoća, šećera i soli često prisutna u brzoj hrani znači da ona nije dobra za naše zdravlje. Ali, nova studija tera na zabrinutost zbog uticaja pakovanja brze hrane na telo.

Istraživanje, koje su vodili naučnici sa Džordž Vašington univerziteta, pokazuje da su ljudi koji više jedu fast fud izloženi većim nivoima potencijalno štetne hemikalije poznate kao ftalat. Ona pripada vrsti industrijskih hemikalija koja se koristi u pravljenju ambalaže za pakovanje hrane.

ZAPOSLENI U FAST FOOD-u OTKRILI TAJNE: Evo šta nikad ne treba da jedete u njima

Ranija istraživanja su pokazala da ova hemikalija može da iscuri iz plastične ambalaže u kojoj je hrana i na taj način kontaminira hranu.

- Ljudi koji su više jeli brzu hranu imali su nivo ftalata veći za 40 odsto - prokomentarisala je Ejmi Zota, vodeći autor istraživanja. - Naši rezultati zabrinjavaju je su ftalati povezani sa brojnim zdravstvenim problemima dece i odraslih.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.co.uk)