Ako ste kupili ovaj beli luk na pijaci ili u radnji, odmah ga bacite! Otrovan je i nije domaći - IZ KINE JE!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od sada niko neće moći da vas prevari

Ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje, treba dobro da pazite kakve namirnice kupujete. Za početak nemojte da kupujete beli luk koji je poreklom iz Kine. Evo kako da ga prepoznate.

Izbegavajte ovu hranu, ako ne želite da jedete OTROV!

Pogledajte koliko OTROVA ima na samoj jednoj JABUCI! (VIDEO)

Verovatno nikada niste razmišljali o tome, ali gotovo 80 odsto belog luka je iz Kine. To i ne bi bio problem da se on ne izbeljuje posebnim sredstvima da bi izgledao svežije i zdravije.

Međutim, on može da ugrozi vaše zdravlje, jer je pun pesticida.

Ovo je način da ga prepoznate i izbacite iz ishrane.

Kupujte luk koji ima korenje

Prema pravilima uvoza, luk iz Kine ne sme da ima korenje, jer ono sadrži najveću količinu hemikalija, koje mogu da upropaste namirnice pri transportu, te se zbog toga odstranjuje.

Birajte teže glavice

Kineski beli luk sadrži više vode, pa je smim tim i lakši. Ako niste sigurni da li je glavica dovolno teška, slobodno je jako stisnite da proverite da li je vodena.

Probajte ga

Mnogi kuvari širom sveta tvrde da beli luk poreklom iz Kine ima blag ukus metala. Ovo je teško prepoznati, jer se namirnicama dodaju mnogi aditivi, ali pokušajte. Ako i na trenutak posumnjate, slobodno ga vratite prodavcu, jer postoji propis o zagađenoj hrani koja ne sme da se distribuira.

Pogledajte kako je najbolje da očistite povrće.

(Telegraf.rs)