Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj recept kao da je stvoren za sve mesoždere koji bi da počnu da se malo zdravije hrane

Posle ovog recepta, karfiol više neće biti namirnica koju izbegavate u širokom luku.

Već naprotiv.

Kada jednom probate ovu vegetarijansku šniclu, barem na trenutak ćete zaboraviti na mesu, a biće vam zahvalna i vaša linija jer jedna porcija sadrži samo 176 kalorija.

Sastojci

- 1 veliki karfiol isečen po dužini na 4 velike šnicle

- 60 mililitara maslinovog ulja

- 1 supena kašika limunovog soka

- 2 čena belog luka

- prstohvat tucane paprike

- so i biber po vašem ukusu

Priprema

Foto: Pixabay.com

- Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa

- Vatrostalnu posudu obložite je papirom za pečenje

- Stavite šnicle karfiola na papir za pečenje

- Pomešajte ostale sastojke zajedno i dobro ih promešajte. Polovinom smese premažite karfiol

- Karfiol pecite u unapred zagrejanoj rerni 15 minuta. Potom ga nežno okrenite i drugu stranu premažite ostatkom smese.

- Nastavite da pečete još jedno 15-20 minuta, ili dok karfiol ne dobije zlatnu boju

(Telegraf.rs)