Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija
Ovaj recept kao da je stvoren za sve mesoždere koji bi da počnu da se malo zdravije hrane
Posle ovog recepta, karfiol više neće biti namirnica koju izbegavate u širokom luku.
Već naprotiv.
Kada jednom probate ovu vegetarijansku šniclu, barem na trenutak ćete zaboraviti na mesu, a biće vam zahvalna i vaša linija jer jedna porcija sadrži samo 176 kalorija.
Sastojci
- 1 veliki karfiol isečen po dužini na 4 velike šnicle
- 60 mililitara maslinovog ulja
- 1 supena kašika limunovog soka
- 2 čena belog luka
- prstohvat tucane paprike
- so i biber po vašem ukusu
Priprema
- Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa
- Vatrostalnu posudu obložite je papirom za pečenje
- Stavite šnicle karfiola na papir za pečenje
- Pomešajte ostale sastojke zajedno i dobro ih promešajte. Polovinom smese premažite karfiol
- Karfiol pecite u unapred zagrejanoj rerni 15 minuta. Potom ga nežno okrenite i drugu stranu premažite ostatkom smese.
- Nastavite da pečete još jedno 15-20 minuta, ili dok karfiol ne dobije zlatnu boju
(Telegraf.rs)