Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Mislili ste da je kuvanje jaja posao za decu?
Iako je kuvanje jaja posao za početnike i veoma je jednostavno, mnogi su se uverili da postoji način da se svaki put jaja skuvaju da budu tvrda, a žumanca zlatne boje.
Mnogi početnici u kuhinji se žale da im se nakon kuvanja na jajetu pojave zelene tačke ili krugovi ili da jaje nije dovoljno tvrdo skuvano. Ražlog tome je gvožđe koje iz žumanceta dolazi u dodir sa sumporvodonikom.
Savršena boja žumanca kod kuvanog jaja je prava umetnost. Foto: Pixabay
Da biste to izbegli probajte da stavite jaja u šerpu iprelijete ih hladnom vodom, a zatim ostavite da voda provri. Čim proključa, isključite ringlu i ostavite jaja da odstoje u vrućoj vodi 10 minuta. Nakon toga jaja prebacite u posudu s hladnom vodom.
Nakon 5 minuta jaja će biti spremna, tvrdo skuvana i sa zlatnom bojom žumanceta bez mrlja.
(Telegraf.rs/klix.ba)