Prosta paradajz čorba je savršen obrok kada vas mrzi da spremate bilo šta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvek je milina spremati voljenima hranu

Paradajz čorba je odlična za imunitet, pogotovo kada je ovaj prelazni i gripni period u toku. Zbog toga vam donosimo recept najukusnije paradajz čorbe ikada.

Ukoliko želite da obradujete svoju porodicu, a da istovremeno pripremite nešto zdravo, onda je paradajz čorba savršen izbor.

Evo kako se pravi ovo magično jelo.

Sastojci:

- 1 kg paradajza,

- 6 čena belog luka,

- 1/4 crvenog luka,

Foto-iliustracija: Pixabay.com

- 1 kašika masliovog ulja,

- 1 kašika sirćeta,

- 2 stabljike svežeg origana (odvojiti litove),

- 3-4 cela lista bosiljka,

- so,

- biber,

- 2 pileće kocke za supu,

- 50 g parmezana.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa i u posudu za pečenje stavite prepolovljeni paradajz, beli i cvreni luk, kao i origano i bosiljak. Prelijte uljem i sirćetom, ali dodajte i so i biber, pa pecite 45 minuta.

Prženo povrće izmiksajte kako biste dobili pire.

Polako dodajte rastvorene kocke za supu u 400 ml vode i trudite se da dobijete željenu strukturu. Čorbu mešajte dok ne postane glatka. Pri serviranju u svaki tanjir na vrh čorbe dodajte malo parmezana.

Prijatno!

(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)