Prosta paradajz čorba je savršen obrok kada vas mrzi da spremate bilo šta
Uvek je milina spremati voljenima hranu
Paradajz čorba je odlična za imunitet, pogotovo kada je ovaj prelazni i gripni period u toku. Zbog toga vam donosimo recept najukusnije paradajz čorbe ikada.
Ukoliko želite da obradujete svoju porodicu, a da istovremeno pripremite nešto zdravo, onda je paradajz čorba savršen izbor.
Evo kako se pravi ovo magično jelo.
Sastojci:
- 1 kg paradajza,
- 6 čena belog luka,
- 1/4 crvenog luka,
- 1 kašika masliovog ulja,
- 1 kašika sirćeta,
- 2 stabljike svežeg origana (odvojiti litove),
- 3-4 cela lista bosiljka,
- so,
- biber,
- 2 pileće kocke za supu,
- 50 g parmezana.
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa i u posudu za pečenje stavite prepolovljeni paradajz, beli i cvreni luk, kao i origano i bosiljak. Prelijte uljem i sirćetom, ali dodajte i so i biber, pa pecite 45 minuta.
Prženo povrće izmiksajte kako biste dobili pire.
Polako dodajte rastvorene kocke za supu u 400 ml vode i trudite se da dobijete željenu strukturu. Čorbu mešajte dok ne postane glatka. Pri serviranju u svaki tanjir na vrh čorbe dodajte malo parmezana.
Prijatno!
(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)