Ne bacajte jaja koja su vam ostala od Uskrsa: Tri ukusne obrok salate sa jajima
Nemojte da bacate jaja koja su vam preostala od Uskrsa
Posle Uskrsa, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada jaja za koje niste sigurni kako da ih iskoristite i već razmišljate o tome kkao ćete morati da ih bacite da se ne pokvare.
Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate od jaja koje možete pripremiti već danas.
Salata lososom i mirođijom
Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.
Sa tunjevinom i krompirom
Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.
Sa testeninom
Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.
(Telegraf.rs/mondo.rs)