Ne bacajte jaja koja su vam ostala od Uskrsa: Tri ukusne obrok salate sa jajima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemojte da bacate jaja koja su vam preostala od Uskrsa

Posle Uskrsa, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada jaja za koje niste sigurni kako da ih iskoristite i već razmišljate o tome kkao ćete morati da ih bacite da se ne pokvare.

Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate od jaja koje možete pripremiti već danas.

Salata lososom i mirođijom

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.

Sa tunjevinom i krompirom

Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.

Sa testeninom

Foto: Pixabay.com

Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.

(Telegraf.rs/mondo.rs)

Teme