Iskoristite dok je sezona: Recept za najjednostavniji džem od kajsija koji će trajati čitave zime
5
Vreme čitanja: oko 1 min.
Kud ćete lepše od palačinki sa domaćim džemom od kajsija?
foto: pixabay.com
Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem.
Sve što vam je potrebno su 6 kilograma očišćenih kajsija i 3,6 kilograma šećera.
Oprane kajsije stavite u šerpu - red kajsija, red šećera.
Ako su kisele dodajte još šećera i ostavite tako 5-6 sati da odstoje kako bi pustile sok koji će se stopiti sa šećerom.
foto: pixabay.com
Potom započnite kuvanje na jačoj vatri oko pola sata. Sklonite ih sa šporeta i mešajte varjačom oko 20 minuta da se smesa zgusne.
Sipajte u tegle i pustite da odstoji džem u kojem ćete uživati i zimi!
Prijatno!