Iskoristite dok je sezona: Recept za najjednostavniji džem od kajsija koji će trajati čitave zime

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kud ćete lepše od palačinki sa domaćim džemom od kajsija?

foto: pixabay.com

Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem.

Sve što vam je potrebno su 6 kilograma očišćenih kajsija i 3,6 kilograma šećera.

Oprane kajsije stavite u šerpu - red kajsija, red šećera.

Ako su kisele dodajte još šećera i ostavite tako 5-6 sati da odstoje kako bi pustile sok koji će se stopiti sa šećerom.

foto: pixabay.com

Potom započnite kuvanje na jačoj vatri oko pola sata. Sklonite ih sa šporeta i mešajte varjačom oko 20 minuta da se smesa zgusne.

Sipajte u tegle i pustite da odstoji džem u kojem ćete uživati i zimi!

Prijatno!