Specijalitet kuće: Recept koji ćete, sigurno napraviti još danas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan za period izolacije kada ste sigurno, isprobali svaki mogući recept

Foto: Shutterstock

U vreme pandemije korona virusa rodila se još jedna veština kod mnogih ljudi – a to je kulinarsko umeće.

Oni koji su pre bili slabiji u ovoj veštini, sada briljiraju, a kreativnosti za nova jela nikada ne manjka.

Stoga vam i mi predlažemo jedan „specijalitet kuće“, koji je idealan za doručak ili večeru.

A šta bolje nego kombinacija prženica i tost sendviča?

Prvo umutite 3 jaja, dodajte pola kašičice aleve paprike, so i malo mirođije.

Svaki tost-hleb umočite u smesu i ređajte u podmazani pleh dok ne pokrijete površinu pleha.

Onda na svaku krišku hleba poređajte po jedno parče sire i salame, a po želji možete dodati i još neke sastojke.

Ponovo ređajte drugi red hleba, koji ćete takođe umočiti u smesu i prekriti površinu pleha, odnosno sir i salamu.

Začinite sa malo origana i izrenadajte još sira.

Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 15-ak minuta.

Isecite i servirajte.

Prijatno!

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica u izolaciji

(Telegraf.rs)