Specijalitet kuće: Recept koji ćete, sigurno napraviti još danas
Idealan za period izolacije kada ste sigurno, isprobali svaki mogući recept
U vreme pandemije korona virusa rodila se još jedna veština kod mnogih ljudi – a to je kulinarsko umeće.
Oni koji su pre bili slabiji u ovoj veštini, sada briljiraju, a kreativnosti za nova jela nikada ne manjka.
Stoga vam i mi predlažemo jedan „specijalitet kuće“, koji je idealan za doručak ili večeru.
A šta bolje nego kombinacija prženica i tost sendviča?
Prvo umutite 3 jaja, dodajte pola kašičice aleve paprike, so i malo mirođije.
Svaki tost-hleb umočite u smesu i ređajte u podmazani pleh dok ne pokrijete površinu pleha.
Onda na svaku krišku hleba poređajte po jedno parče sire i salame, a po želji možete dodati i još neke sastojke.
Ponovo ređajte drugi red hleba, koji ćete takođe umočiti u smesu i prekriti površinu pleha, odnosno sir i salamu.
Začinite sa malo origana i izrenadajte još sira.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 15-ak minuta.
Isecite i servirajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)