Sultanova sarma: Bez pečenja do sjajne poslastice za sve ukućane
Spremna dok ste rekli "sarma"
Ovaj recept je idealan za slatkouste "sultane" i "sultanije", sprema se lako i bez pečenja, a topi se u ustima. Ako želite da pobegnete od šporeta u ovim vrelim danima, a uzgred da spremite nešto ukusno Sultanova sarma je pravo rešenje za vas.
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike gustina
- Dodatno
- oko 150 g mlevene plazme
- 80 g tamne čokolade
- 20 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
U 200 ml mleka razmutiti šećer, vanilin šećer, kakao, gustin, dobro sjediniti da nema grudvica.
600 ml mleka staviti da se zagreje, kad provri dodati mu smesu sa gustinom i kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Odmah u vrelo dodati čokoladu izlomljenu na kockice i maslac, dobro izmešati dok se sve lepo ne sjedini.
Izliti toplu smesu u pleh 32x40 koji ste posuli mlevenim plazmom. Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi pa odložiti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći.
Umutiti slatku pavlaku i premazati preko kore. Iseći prvo dužem delu, pa poprečnog na 6 delova, urolati prema sredini, najbolje špatulom jer je kora veoma osetljiva.
Prijatno!
(Telegraf.rs)