Mirin ćevap je bez premca: Stari tradicionalni recept koji će oduševiti ljubitelje dobrog roštilja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalno srpsko jelo koje će vas garantovano zagrejati tokom zime

Printskrin: Youtube/ Island Vibe Cooking

Za ovaj recept potrebno je nabaviti 750gr kilograma svinjskog mesa od buta, 500gr goveđe pečenice, 100 grama slanine, 2-3 glavice crnog luka, aleve paprike, sitnog bibera, soli, a ako ima i sveže zelene paprike.

Iseći meso na male pljosnate komade 1cm debljine. Iseći luk na kolutove, ali paziti da oni ostanu celi. Isto tako iseći na kolutove i zelenu papriku.

Staviti meso u jedan sud, dobro ga izmešati sa solju, biberom i paprikom po ukusu i volji domaćice ili domaćina.

Zatim nabaviti debelu žicu koja je toliko dugačka da lepo može da stane u pećnicu. Na žicu nabadati komadić po komadić svinjskog i goveđeg mesa, pa slanine, zatim luka i paprike i ponavljati dok se žica ne napuni.

Kad je ćevap nanizan staviti ga na đuveč dužine ćevapa, uvezati ga dobro kanapom da žica ne spadne sa đuveča ili pleha i peći ćevap u pećnici na umerenoj vatri sat i do vremena. 

Vruć ćevap staviti na tanjir i izneti na sto neposredno iz pećnice. Ćevap se može peći i na otvorenoj vatri.

Prijatno!

(Telegraf.rs)