Mirin ćevap je bez premca: Stari tradicionalni recept koji će oduševiti ljubitelje dobrog roštilja
Tradicionalno srpsko jelo koje će vas garantovano zagrejati tokom zime
Za ovaj recept potrebno je nabaviti 750gr kilograma svinjskog mesa od buta, 500gr goveđe pečenice, 100 grama slanine, 2-3 glavice crnog luka, aleve paprike, sitnog bibera, soli, a ako ima i sveže zelene paprike.
Iseći meso na male pljosnate komade 1cm debljine. Iseći luk na kolutove, ali paziti da oni ostanu celi. Isto tako iseći na kolutove i zelenu papriku.
Staviti meso u jedan sud, dobro ga izmešati sa solju, biberom i paprikom po ukusu i volji domaćice ili domaćina.
Zatim nabaviti debelu žicu koja je toliko dugačka da lepo može da stane u pećnicu. Na žicu nabadati komadić po komadić svinjskog i goveđeg mesa, pa slanine, zatim luka i paprike i ponavljati dok se žica ne napuni.
Kad je ćevap nanizan staviti ga na đuveč dužine ćevapa, uvezati ga dobro kanapom da žica ne spadne sa đuveča ili pleha i peći ćevap u pećnici na umerenoj vatri sat i do vremena.
Vruć ćevap staviti na tanjir i izneti na sto neposredno iz pećnice. Ćevap se može peći i na otvorenoj vatri.
Prijatno!
(Telegraf.rs)