Recept za hrskave pileće štapiće sa susamom: Jedan sastojak daje im neodoljiv ukus
Njihova priprema je jednostavna i brza, pa je recept idealan za početnike u kuhinji
Ukoliko ste u potrazi za brzim i ukusnim ručkom, obradujte porodicu sa zanimljivim i jednostavnim receptom. Pileći štapići su savršeni slani zalogaji koji će obradovati vaša nepca. Ovo je inače većini mališana omiljeni obrok i najčešći izbor i u restoranima brze hrane. Međutim varijanta pripremljena kod kuće daleko je zdravija, a jednako ukusna.
Marinada sačinjena od začina po vašem izboru i senfa, doprineće boljem ukusu štapića. Možete ih jesti same, a odlični su i u kombinaciji sa grilovanim povrćem i pomfritom.
Sastojci:
- 600 gr pilećeg filea
- 1 kašika senfa
- 2 kašike ulja
- so, biber
- začini po želji
Za pohovanje:
- 3 jaja
- 200 gr prezli
- 150 gr susama
- so
- ulje za prženje
Priprema:
Isecite meso na tračice, pa ga stavite u posudu i dodajte so, biber, začine po želji, ulje i senf i sve dobro izmešajte, pa ostavite u frižider na pola sata.
U dubljem tiganju zagrejte ulje.
Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam.
Piletinu pažljivo spustite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane, dok blago ne porumeni. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.
Poslužite ih tople i uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)