Recept za tikvice kakve još niste probali: Tope se u ustima, osvojiće vas na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo neobično jelo oduševiće vas svojom lepotom i ukusom

Foto: Youtube/PrintScreen/Ricette di Casa Mia

Ako ste hedonista koji uživa u dobrom i ukusnom obroku, a uz to i esteta kome je stalo da ono što jede izgleda savršeno, recept za tikvice sa mocarelom i čeri paradajzom pravi je izbor za vas.

Uz to što su sočne i savršenog ukusa, a izgledaju kao hrana iz najskupljeg italijanskog restorana, ovo jelo se sprema vrlo jendostavno i ne zahteva mnogo truda.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine 
  • 250 gr čeri paradajza ili običnog paradajza
  • 100 gr prezli 
  • 125 gr mocarele ili gaude
  • 1 dl maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • 1/2 veze peršuna za ukrašavanje

Priprema: 

Tikvice operite i isecite ih na kolutove debljine jedan santimetar. Stavite ih u dublju posudu i posolite, pa pospite maslinovim uljem i promešajte. U tanjir sipajte prezle, ali ostavite dve kašike sa strane.

Kolutove tikvica valjajte u prezle, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa ubacite pleh i pecite tikvice 15 minuta.

Dok su tikvice u rerni, čeri paradajz isecite na polovine i stavite u dublju činiju. Ukoliko koristite običan paradajz, isecite ga na kolutove, pa svaki kolut presecite na pola, tako da ne bude širi od tikvice.

Presecite i mocarelu na polovine, pa dodajte paradajzu. Ako korisite gaudu, isecite je na malo krupnije ali tanje kocke. Zatim u činiju dodajte prezle, posolite, pobiberite i sve zajedno izmešajte.

Kada su tikvice zapečene, izvadite ih iz rerne i na svaku stavite po dve kriške mocarele i po dve polovine čeri paradajza. Vratite u rernu i sve zajedno zapecite još 15 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo gotovo, pospite tikvice listovima peršuna. Uživajte u ovoj lepoti i za oči i za nepca.

Video: Evo sočne pite sa kvalitetnim mesom i tikvicama

Prijatno! 

(Telegraf.rs)