Recept za tikvice kakve još niste probali: Tope se u ustima, osvojiće vas na prvi zalogaj
Ovo neobično jelo oduševiće vas svojom lepotom i ukusom
Ako ste hedonista koji uživa u dobrom i ukusnom obroku, a uz to i esteta kome je stalo da ono što jede izgleda savršeno, recept za tikvice sa mocarelom i čeri paradajzom pravi je izbor za vas.
Uz to što su sočne i savršenog ukusa, a izgledaju kao hrana iz najskupljeg italijanskog restorana, ovo jelo se sprema vrlo jendostavno i ne zahteva mnogo truda.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 250 gr čeri paradajza ili običnog paradajza
- 100 gr prezli
- 125 gr mocarele ili gaude
- 1 dl maslinovog ulja
- so
- biber
- 1/2 veze peršuna za ukrašavanje
Priprema:
Tikvice operite i isecite ih na kolutove debljine jedan santimetar. Stavite ih u dublju posudu i posolite, pa pospite maslinovim uljem i promešajte. U tanjir sipajte prezle, ali ostavite dve kašike sa strane.
Kolutove tikvica valjajte u prezle, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa ubacite pleh i pecite tikvice 15 minuta.
Dok su tikvice u rerni, čeri paradajz isecite na polovine i stavite u dublju činiju. Ukoliko koristite običan paradajz, isecite ga na kolutove, pa svaki kolut presecite na pola, tako da ne bude širi od tikvice.
Presecite i mocarelu na polovine, pa dodajte paradajzu. Ako korisite gaudu, isecite je na malo krupnije ali tanje kocke. Zatim u činiju dodajte prezle, posolite, pobiberite i sve zajedno izmešajte.
Kada su tikvice zapečene, izvadite ih iz rerne i na svaku stavite po dve kriške mocarele i po dve polovine čeri paradajza. Vratite u rernu i sve zajedno zapecite još 15 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo gotovo, pospite tikvice listovima peršuna. Uživajte u ovoj lepoti i za oči i za nepca.
Prijatno!
(Telegraf.rs)