Recept za musaku od pečenih paprika: Brzo i ukusno jelo za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolja i od one sa krompirom

Printskrin: Youtube/Serpica Recepti

U ovom periodu godine glavna zvezda svake kuhinje su pečene paprike. Osim što su neizostavni deo zimnice, svaka domaćica će bar desetak komada odvojiti za savršeno, i među Srbima omiljeno jelo - musaku.

Ovo je prilično brzo jelo, a veoma zasitno, pa po malo i neobično, budući da kada kažemo musaka, najčešće pomislimo na onu sa krompirom.

Međutim, ni ova verzija ne zaostaje previše po ukusu, a gastro poznavaci kažu da je čak i bolja.

Sastojci:

  • 500 gr mlevenog mesa po izboru 
  • 2 glavice crnog luka
  • 10 pečenih paprika
  • 2 jaja
  • 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
  • so i biber po ukusu
  • 200 ml vode
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, pa propržite na malo vode i ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine, malo vode, pa sve dinstajte oko 20 minuta.

Pečene paprike očistite od ljuske i semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Svaku otvorite i podelite na tri dela.

Rernu uključite na 200 stepeni.

Posudu u kojoj će se musaka peći podmažite uljem, pa ređajte red paprika, red mesa i tako dok imate materijala. Trebalo bi da poslednji red budu paprike.

Jaja, pavlaku, vodu, so i biber dobro umutite i prelijte preko musake. Pokrijte je folijom i stavite oko sat vremena da se peče. Pred kraj pečenja uklonite foliju, pa ostavite musaku još pet minuta da dobije lepu, hrskavu koricu.

Služite toplo!

Prijatno!

(Telegraf.rs)