Recept za ukusnu paradajz čorbu sa pirinčem: Zaseniće sve koje ste do sad probali
Zdrav izbor za porodični ručak
Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto "na kašiku". Hladno vreme podrazumeva tople supice i čorbe koje nas greju i podsećaju na bakinu kuhinju.
Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.
Sastojci:
- 500 gr svežeg paradajza
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- kašičica mlevene paprike
- peršun
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Paradajz zasecite i stavite na kratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno.
U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša.
Po potrebi dodajte još malo vode.
Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.
Čorbu služite toplu uz svež hleb.
Prijatno!
(Telegraf.rs)