Recept za najukusniju paradajz čorbu: Tajna je u jednom sastojku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isplativo i što je najvažnije super ukusno

Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji  je većina navikla.

Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih je pesto sos, ali i nešto neobičniji način pripreme.

Pa da počnemo!

Potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 600 g paradajza
  • 2 crvene paprike
  • glavica belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • morska so / biber
  • 300 ml pilećeg bujona
  • 150 mleka
  • 1 kašika zelenog pesta
  • listovi svežeg bosiljka za ukrašavanje                    

Način pripreme: 

Iseckajte povrće, stavite ga u pleh, pokapajte uljem i dobro začinite.

Ubacite u rerenu zagrejanu na 180  stepeni i pecite ga dok ne omekša. Kada povrće omekša, ubacite ga u blender.

Dodajte malo pesto sosa, mleka i pileći bujon.

Nakon blendiranja poslužite uz malo svežeg bosiljka.

Ostalo je još samo da uživate.

Prijatno!

Detaljno uputstvo za pripremu ovog jela, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)