Proja sa sirom koju ćete smazati za tili čas: Recept koji uspeva i početnicima u kuhinji
Starinsko jelo koje odoleva svim trendovima
Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
- 2 jaja
- šolja kukuruznog brašna ili palente
- šolja belog brašna
- šolja jogurta
- pola šolje ulja
- pola šolje vode (obične ili kisele)
- kesica praška za pecivo
- pola ravne kašičice soli
- 300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)