Proja sa sirom koju ćete smazati za tili čas: Recept koji uspeva i početnicima u kuhinji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Starinsko jelo koje odoleva svim trendovima

Foto: Shutterstock

Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • šolja kukuruznog brašna ili palente
  • šolja belog brašna
  • šolja jogurta
  • pola šolje ulja
  • pola šolje vode (obične ili kisele)
  • kesica praška za pecivo
  • pola ravne kašičice soli
  • 300 g sira

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

Prijatno!

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)