Jednostavan i hranjiv kolač od malina za početak dana
Savršen kolač od malina, sočan i ukusan, ne previše sladak
Ovaj kolač od malina je veoma jednostavna za pravljenje, ne pravi se dugo, a odličan je za doručak ili užinu. Sočan je i ukusan, a nije previše sladak.
Sastojci:
- ½ šolje neslanog putera, sobne temperature
- ¾ šolje belog šećera
- korica od jednog limuna
- 1 jaje, sobna temperatura
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- ½ šolje slatke pavlake
- 2 šolje svežih malina, podeljenih
- 1-2 kašike belog šećera, za posipanje po vrhu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Posudu za pečenje podmažite uljem ili stavite papir za pečenje.
Umutite puter, šećer i limunovu koricu mikserom dok ne postane kremasta i glatka. Dodajte jaje i vaniliju i umutite dok se ne sjedine. Mešajte brašno zajedno sa praškom za pecivo i solju dok se dobro ne izmeša. Dodajte sve u mešavinu putera malo pomalo, naizmenično sa pavlakom.
Nežno ubacite većinu malina.
Napomena: Testo će biti veoma gusto. Ravnomerno rasporedite testo u pleh. Nežno stavite preostalih nekoliko malina na vrh kolača. Pospite kašiku-dve šećera ravnomerno na testo.
Stavite u rernu i pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu testa ne izađe čista.
Izvadite kolač i ostavite ga da se ohladi.
(Telegraf.rs)