Brze lepinje od samo 4 sastojka: Recept za pecivo bez kvasca, lepše od onog iz pekare
Kad ponestane hleba, ove lepinjice su savršena zamena
Većina današnjih domaćica nema previše vremena za pripremu obroka. Zbog toga su brzi recepti dobrodošli, posebno kad je reč o pecivima koja svi ukućani vole.
Mešenje testa uglavnom zahteva kako umešnost u kuhinji, tako i čekanje da testo naraste. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.
Za pripremu ovih lepinjica mera je čaša od jogurta, pavlake ili kiselog mleka - 180 mililitara.
Sastojci:
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, jogurt i prstohvat soli, pa sve dobro izmutite varjačom.
Oblikujte lepinjice, ređajte ih u podmazan pleh, pa svaku na vrhu zasecite nožem u obliku krstića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Po želji, pre pečenja lepinjice možete da pospete susamom, kimom, origanom, sušenim bosiljkom ili krupnom morskom solju, ali su ukusne i bez ikakvih dodataka.
Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima ili da ih poslužite umesto hleba uz glavno jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)