Na stolu za nekoliko minuta: Ukusne i bezglutenske tortilje od spanaća pravićete stalno
Odlične su opcija za brzi obrok
Svima je poznato da u ishrani treba da ima ugljenih hidrata, proteina, minerala. Upravo zato, spanać je jedna od namirnica koje se preporučuju u redovnoj konumaciji.
Tortilje od spanaća su jedan od načina kako ovu namirnicu možete uvesti u svoju redovnu ishranu. U tom obliku voleće ga i deca, kojima spanać često nije prvi izbor.
Iako, naravno, preovlađuje zelena boja, ukus tortilja je neutralan, a osim toga imaju bolji ukus nego one iz prodavnice.
Sastojci:
- 1 šolja vode
- 1 šolja brašna od leblebija
- 1/2 šolje tapioka brašna
- 60 g listova bebi spanaća
- prstohvat soli
Priprema:
Sve sastojke sjedinite u blenderu i mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Pecite ih onako kako pečete i palačinke, u nelepljivom tiganju, u tanjem ili debljem sloju oko dva minuta sa svake strane.
Totilje možete premazati bilo kojim omiljenim namazom - sirnim, ajvarom, pesto sosom...
Dodatni saveti
Testo možete da napravite i do tri dana unapred, ali držite ga u hermetički zatvorenoj tegli. Kada želite da ih spremite tortilje, samo ih dobro promućkajte.
Da se ne bi lepile, ostavite testo da se odmara najmanje sat vremena.
Koristite smrznuti spanać umesto svežeg.
Ako ne možete da nabavite brašno od tapioke, koristite neko drugo brašno, na primer heljdino.
(Telegraf.rs)