Napravite sami, kod kuće, omiljeni letnji koktel: Uživajte kao da ste u baru na plaži
Najlepši letnji koktel za prijatno popodne ili početak večeri
Od skromnih početaka u malim barovima širom severne Italije, ritual ispijanja "aperola" proširio se širom kontinenata, a ljudi širom sveta se povezuju kroz svoju ljubav prema uživanju u ovom koktelu, koji je definitivno omiljen u Italiji.
Lagan, osvežavajući sa jedinstvenim gorko-slatkim ukusom, "aperol špric" je savršeno piće za sredinu dana, za uživanje sa društvom nakon posla ili za početak večeri. Recept i proces su jednostavni, sve o čemu treba da brinete jeste da obezbedite dobro društvo i raspoloženje.
U jednom beogradskom kafiću, koktel-majstori su nam ispričali kako da napravimo piće u kojem ćemo uživati već prvog dana leta.
Sastojci:
- puno leda
- aperol
- proseko
- kisela voda
- pomorandža
Priprema:
Najpre sipajte punu mericu aperola, pa prespite u čašu za vino.
Led dodajte do vrha čaše, da bude puna.
Nakon toga ide proseko (oko 75 ml), a zatim ide kisela voda koju sipate dok skoro ne ispunite čašu.
Onda promešajte da se sve sjedini, a koktel je spreman za završan detalj - krišku pomorandže.
Uživajte!
(Telegraf.rs)