Ne zna se da li je lepša šara ili ukus ovog kolača: Priprema je pravo zadovoljstvo
Mekan kao duša
Mramorni kolač ili kolač sa "izlivenom" šarom, poslastica je koja će svakog oduševiti.
Svi koji su ga do sada probali ga obožavaju, a oni koji nisu - sigurno hoće. Ovo je recept koji će ga učiniti još slađim za pripremu, upravo zbog jednostavnosti.
Tako da, domaćice i domaćini, pripremite svoje keceljice i počnite sa pripremom ovog savršenog kolača.
Sastojci:
- 225 g putera, omekšanog
- 225 g šećera
- 4 jajeta
- 225 g brašna
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Prvo uključite rernu na 180 stepeni, kako bi bila spremna za pečenje ovog kolača.
Uzmite posodu za pečenje i stavite papir za pečenje. Ako želite da olakšate pravljenje šara, onda preporučujemo posudu za hleb - užu, ali dublju.
U jednoj činiji izmiksajte šećer, puter, jaja i brašno, te prelijte mlekom i dodajte ekstrat vanile. Mutite dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete glatku smesu.
Podelite dobijenu smesu u dve činije.
Zatim, u jednu činiju dodajte kakao prah i umutite da dobijete smesu kakao boje.
Uzmite dvekašike i naizmenično sipajte u kalup. Slobodno ređajte nasumično i na različitim mestima, ne samo jedno preko drugog.
Kada se sva smeša potroši, kucnite dno posude po radnoj površini da biste bili sigurni da ne postoji vazduh. Uzmite jedan tanak štapić i polako prelazite po kolaču, od dna do površine, kako biste dobili taj mramorni efekat.
Pecite kolač 45-55 minuta. Kako piše "Bbcgoodfood.com", ovaj kolač može stajati do tri dana, ako se ne pojede u prvih 10 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)