Ne zna se da li je lepša šara ili ukus ovog kolača: Priprema je pravo zadovoljstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekan kao duša

Foto: Shutterstock

Mramorni kolač ili kolač sa "izlivenom" šarom, poslastica je koja će svakog oduševiti.

Svi koji su ga do sada probali ga obožavaju, a oni koji nisu - sigurno hoće. Ovo je recept koji će ga učiniti još slađim za pripremu, upravo zbog jednostavnosti.

Tako da, domaćice i domaćini, pripremite svoje keceljice i počnite sa pripremom ovog savršenog kolača.

Sastojci:

  • 225 g putera, omekšanog
  • 225 g šećera
  • 4 jajeta
  • 225 g brašna 
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike kakao praha

Priprema:

Prvo uključite rernu na 180 stepeni, kako bi bila spremna za pečenje ovog kolača.

Uzmite posodu za pečenje i stavite papir za pečenje. Ako želite da olakšate pravljenje šara, onda preporučujemo posudu za hleb - užu, ali dublju.

U jednoj činiji izmiksajte šećer, puter, jaja i brašno, te prelijte mlekom i dodajte ekstrat vanile. Mutite dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete glatku smesu.

Podelite dobijenu smesu u dve činije.

Zatim, u jednu činiju dodajte kakao prah i umutite da dobijete smesu kakao boje.

Uzmite dvekašike i naizmenično sipajte u kalup. Slobodno ređajte nasumično i na različitim mestima, ne samo jedno preko drugog.

Kada se sva smeša potroši, kucnite dno posude po radnoj površini da biste bili sigurni da ne postoji vazduh. Uzmite jedan tanak štapić i polako prelazite po kolaču, od dna do površine, kako biste dobili taj mramorni efekat.

Pecite kolač 45-55 minuta. Kako piše "Bbcgoodfood.com", ovaj kolač može stajati do tri dana, ako se ne pojede u prvih 10 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)