Zapečene taljatele sa paradajz sosom i pečurkama: Miris će vas začarati, a ukus oboriti s nogu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obožavaćete ovaj recept i spremaćete ga češće nego što planirate

Foto: Pixabay

Taljatele su specifične po tome šta uz njih "može", a šta od soseva "ne može" da ide.

Da li nam ovaj recept za taljatele u paradajz sosu sa pečurkama ne bi oprostili Italijani ili ne - ne znamo, ali je sigurno preukusan!

Sastojci:

  • 250g taljatela
  • 250g pečuraka
  • 450g paradjz sosa
  • glavica luka
  • 1 šargarepa 
  • so i biber
  • 120g mocarele ili kačkavalja

Priprema:

U jednu činiju iseckajte na sitne kocke glavicu luka. Zatim i šargarepu na isti način iseckajte.

Na srednjoj vatri propržite pečurke, dodajte im luk i šargarepu i sve zajedno izdinstajte.

Nakon par minuta, kada šargarepa i luk izgledaju dovoljno prženo, dodajte sos od paradajza.

Poklopite i ostavite da se krčka pet do 10 minuta.

Za to vreme skuvajte taljatele.

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni, a za to vreme uljem premažite tepsiju u kojoj ćete peći taljatele.

Sipajte prvo mešavinu paradjz sosa, pečuraka i luka. Zatim dodajte testeninu, pa ponovo prelijte sosom, dok ne portrošite sve sastojte.

Ubacite u rernu i za 30 minuta izvadite ovu "pitu". Nekoliko minuta pred kraj pečenja, dodajte kačkavalj preko cele površine.

Prijatno!

(Telegraf.rs)