Zapečene taljatele sa paradajz sosom i pečurkama: Miris će vas začarati, a ukus oboriti s nogu
Obožavaćete ovaj recept i spremaćete ga češće nego što planirate
Taljatele su specifične po tome šta uz njih "može", a šta od soseva "ne može" da ide.
Da li nam ovaj recept za taljatele u paradajz sosu sa pečurkama ne bi oprostili Italijani ili ne - ne znamo, ali je sigurno preukusan!
Sastojci:
- 250g taljatela
- 250g pečuraka
- 450g paradjz sosa
- glavica luka
- 1 šargarepa
- so i biber
- 120g mocarele ili kačkavalja
Priprema:
U jednu činiju iseckajte na sitne kocke glavicu luka. Zatim i šargarepu na isti način iseckajte.
Na srednjoj vatri propržite pečurke, dodajte im luk i šargarepu i sve zajedno izdinstajte.
Nakon par minuta, kada šargarepa i luk izgledaju dovoljno prženo, dodajte sos od paradajza.
Poklopite i ostavite da se krčka pet do 10 minuta.
Za to vreme skuvajte taljatele.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni, a za to vreme uljem premažite tepsiju u kojoj ćete peći taljatele.
Sipajte prvo mešavinu paradjz sosa, pečuraka i luka. Zatim dodajte testeninu, pa ponovo prelijte sosom, dok ne portrošite sve sastojte.
Ubacite u rernu i za 30 minuta izvadite ovu "pitu". Nekoliko minuta pred kraj pečenja, dodajte kačkavalj preko cele površine.
Prijatno!
(Telegraf.rs)