Posna ruska salata je spremna za svečanu trpezu Badnjeg dana: Ovaj brzi recept ćete obožavati
Ona je kraljica praznične trpeze
Ruska salata je možda i najpoznatija salata, naročito na prostorima Balkana, i to u vreme praznika.
Duga istorija prati ovaj specijalitet, a ono što je dodatno ulepšava u našim domovima, jeste i njena posna verzija.
Recept za običnu rusku salatu je lak, ali ništa teži nije ni recept za posnu varijantu. Zato, zavrnite rukave i izdvojte 20-ak minuta za ovaj neprevaziđeni specijalitet.
Sastojci za posnu rusku salatu:
- mešavina povrća - jedna kesa, oko 400 g
- 6 kiselih krastavčića
- 200 g kukuruza šećerca
- 100g tunjevine, isceđene iz konzerve
- 300-350 g posnog majoneza
Priprema posne ruske salate:
U proključalu vodu sipajte odmrznutu mešavinu povrća i kuvajte dok povrće ne omekša. Znaćete da je gotovo kada lako možete otvoriti zrno graška ili koje ste povrće izabrali.
Iscedite ga i stavite u činiju, a zatim posolite po ukusu.
Dodajte na kockice iseckane krastavčiće, kukuruz i tunjevinu.
Postepeno dodajte majonez i mešajte dok ne budete zadovoljni gustinom. Salatu držite u frižideru ili na hlanom.
Prijatno!
(Ona.rs)