Posna ruska salata je spremna za svečanu trpezu Badnjeg dana: Ovaj brzi recept ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je kraljica praznične trpeze

Foto: Shutterstock

Ruska salata je možda i najpoznatija salata, naročito na prostorima Balkana, i to u vreme praznika.

Duga istorija prati ovaj specijalitet, a ono što je dodatno ulepšava u našim domovima, jeste i njena posna verzija.

Recept za običnu rusku salatu je lak, ali ništa teži nije ni recept za posnu varijantu. Zato, zavrnite rukave i izdvojte 20-ak minuta za ovaj neprevaziđeni specijalitet.

Sastojci za posnu rusku salatu:

  • mešavina povrća - jedna kesa, oko 400 g
  • 6 kiselih krastavčića
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 100g tunjevine, isceđene iz konzerve
  • 300-350 g posnog majoneza

Priprema posne ruske salate:

U proključalu vodu sipajte odmrznutu mešavinu povrća i kuvajte dok povrće ne omekša. Znaćete da je gotovo kada lako možete otvoriti zrno graška ili koje ste povrće izabrali.

Iscedite ga i stavite u činiju, a zatim posolite po ukusu.

Dodajte na kockice iseckane krastavčiće, kukuruz i tunjevinu.

Postepeno dodajte majonez  i mešajte dok ne budete zadovoljni gustinom. Salatu držite u frižideru ili na hlanom.

Prijatno!

(Ona.rs)