Brza pogača, koja ne mora da kvasa: Ukus koji se pamti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Divan doručak, pogača, uz malo sira ili kajmaka

Foto: Shutterstock

I sama pomisao na pogaču nas rastopi, ulepša nam dan, donese najlepši miris. Ponekad je potrebno isplanirati njihovo spremanje jer treba da nadođu, posebno za svečane trpeze, ali tu je i recept za onu koja se brzo sprema, a ima jedinstven ukus.

Sastojci za pogaču: 

  • 1 kg brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • kisela voda

Priprema pogače:

Sve umešajte sa kiselom vodom da dobijete gipko testo, koje se ne lepi za ruke.

Stavite sasvim malo ulja na pogaču i premažite je i tako prebacite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Lepo testo rukom rastanjite po tepsiju i ostaviti "da se odmori" 10 minuta.

Izbockajte testo viljuškom, možete ga zaseći površinski i na kocke i stavite ga u pećnicu zagrejanu na 250 stepeni.

Kad počne da rumeni, snizite temperaturu i pecite još 20-tak minuta.

Prijatno! 

(Ona.rs)