Brza pogača, koja ne mora da kvasa: Ukus koji se pamti
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Divan doručak, pogača, uz malo sira ili kajmaka
Foto: Shutterstock
I sama pomisao na pogaču nas rastopi, ulepša nam dan, donese najlepši miris. Ponekad je potrebno isplanirati njihovo spremanje jer treba da nadođu, posebno za svečane trpeze, ali tu je i recept za onu koja se brzo sprema, a ima jedinstven ukus.
Sastojci za pogaču:
- 1 kg brašna
- 1 kašika soli
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
- kisela voda
Priprema pogače:
Sve umešajte sa kiselom vodom da dobijete gipko testo, koje se ne lepi za ruke.
Stavite sasvim malo ulja na pogaču i premažite je i tako prebacite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Lepo testo rukom rastanjite po tepsiju i ostaviti "da se odmori" 10 minuta.
Izbockajte testo viljuškom, možete ga zaseći površinski i na kocke i stavite ga u pećnicu zagrejanu na 250 stepeni.
Kad počne da rumeni, snizite temperaturu i pecite još 20-tak minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)