Ovako spremljenoj proji niko ne može da odoli: Tradicija uvek najviše oduševi

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepši mogući doručak!

Foto: Shutterstock

Po receptu uz koji smo odrasli i koji smo kao deca najčešće i najradije jeli!

Sastojci:

  • 600 g prosejanog kukuruznog brašna
  • 180 g masti/puter
  • 5 jaja
  • 300 ml mleka
  • so

Priprema:

Prosejano kukuruzno brašno sipajte u činiju. Dodajte mu mast koja je odstajala na sobnoj temperaturi, jaja i 200 mililitara mleka. Kad se smesa ujednači, dodajte ostatak mleka i soli po ukusu. Sve dobro izradite varjačom. Smesa ne bi trebalo da bude previše gusta.

Pleh namažite mašću, pospite običnim belim brašnom, pa ulijte smesu za proju i pecite na umerenoj vatri dok se proja ne odvoji od ivica pleha.

Proju isecite kad se prohladi i služite uz mlečne proizvode ili uz sarmu ili podvarak.

Prijatno!

(Ona.rs)