Probali smo kafe sa tamarindom, cimetom, hibiskusom: Nespresso praznični ukusi polako osvajaju sva čula
Nismo odoleli – živopisna pakovanja, kapsule koje odišu praznikom i radošću, neverovatne kombinacije ukusa i aroma, naterale su nas da probamo kafe iz praznične limitirane serije Nespresso.
Prvo smo probali klasik, Festive Espresso (Original) & Festive Double Espresso (Vertuo). Ova kafa sastoji se od harmonije aroma žitarica, voćnih nota, drvenastih i karamel tonova… Sve se ovo "slojevito otvara", bilo da se ova kafa pije čista ili sa mlekom. To je Espresso koji nosi toplinu praznika.
A onda smo pripremili kafu Sweet Almond & Hibiscus – nežnu, cvetno-slatku magiju. Ovaj kafa je donela savršenu ravnotežu aroma badema, karamele, vanile i cvetnih tonova hibiskusa.
Kafa Cinnamon & Candied Tamarind – pravi je praznik u šoljici. Ako postoji kafa koja miriše na sezonu praznika, to je baš ova. Cimet i slatkoća "džemastog" tamarinda stvaraju aromu koja nas je potpuno obuzela. Savršena je za trenutke kada želimo da se opustimo, ušuškamo i u miru uživamo.
Nespresso ove godine predlaže da uživamo baš u toj magiji stvaranja ukusa,a nas je pored toga oduševila i ambalaža koju potpisuje kenijska umetnica Thandiwe Muriu. Njene jarke boje i prefinjeni motivi inspirisani cvetom kafe daju celoj kolekciji svečani, moderan pečat, ali i karakter lepe tradicije.
Tu je i elegantna Nespresso šolja sa reljefnim motivom njenog dizajna — savršen poklon, ali i detalj koji dodatno ulepšava svaki trenutak ispijanja kafe. Sa malo zlatnog "dodira" u detaljima, šarene kutije u koje su spakovane i kafe i aksesoari prosto mame iz izloga Nespresso butika.
I, zato što praznici nisu samo ukusi - već i darivanje - pravo je vreme da nekome poklonimo ritual koji traje cele godine. Elegantni Essenza Mini, ili sofisticirani Vertuo Plus ili neki drugi Nespresso aparat, mnogo su više od uređaja: njime darujete svakodnevni trenutak za sebe, mali luksuz koji pravi razliku između običnog i posebnog jutra. Praznična atmosfera ove kolekcije zaokružena je i novim Barista Mixologist čašama od matiranog stakla, kao i limitiranim čokoladicama koje su neodoljive same po sebi, ali još bolje idu uz šoljicu mirisne kafe. I kada ste servirali čokoladice, pripremili festive šoljicu ili elegantnu čašu, evo kako da pripremite kafe koja će vaš dom da "oboje praznicima".
Cinnamon Cloud Latte
Sastojci:
- 1 kapsula Nespresso Cinnamon & Candied Tamarind kafe
- Toplo mleko
- Kašičica sirupa od urme
- Šlag, cimet u prahu
- Cimet štapić za dekoraciju
Priprema:
Pripremite 80–110 ml Cinnamon & Candied Tamarind kafe. U šolju stavite sirup od urme, dodajte toplo mleko, zatim, na kraju šlag. Ukrasite štapićem cimeta i sa malo cimeta u prahu. Pospite i malo jestivog zlatnog praha – jer stižu praznici...
Golden Hibiscus Latte
Sastojci:
- 1 kapsula Nespresso Sweet Almond & Hibiscus kafe
- 1 kašičica meda
- 120 ml mleka
- 2 amarena višnje
- jestive suve latice ruže
Priprema:
Zagrejte 120 ml mleka u Barista uređaju. U prazničnu šolju stavite kašičicu meda. Pripremite 80 ml Sweet Almond & Hibiscus kafe, prelijte je toplim mlekom. Dodajte latice ruže, i par tamnih amarena višanja. Prava magija stavaranja ukusa. Uživajte.
(Ona.rs/PR)