OLIŽI I OZDRAVI: Sladoledom protiv prehlade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi ljubitelji sladoleda od nedavno mogu uživati u čarima ove poslastice bez obzira na zimu i viruse. Amerikanka Dženi Briton Bauer osmislila je poseban sladoled koji tokom hladnih dana štiti od gripa i prehlade

Glavni sastojci ovog posebnog sladoleda koriste se u borbi protiv virusa, a među njima su med i pektin koji svojim dejstvom ublažavaju upalu grla. Recept za mnogima omiljenu ledenu poslasticu osmišljen je na bazi tajnih trikova koje je Dženi Briton Bauer preuzela od mame i bake, koje bi joj davale sličnu smesu kad god bi bila prehlađena.

Sladoled, takođe, sadrži đumbir, ali i crvenu ljutu papriku. Ove dve biljke pomažu kod groznice i bolova u zglobovima. Sok od narandže i limuna dodaje se kako bi se postigla što veća doza vitamina C. Iako ovaj slatkiš neće uništiti virus, i te kako može uticati na jačanje imunog sistema.

Sastojci:

dve čaše soka od narandže

jedna trećina čase soka od limuna

dve trećine čaše šećera

jedna trećina čaše meda

malo mlevenog đumbira

tečni pektin

malo crvene mlevene paprike

dve kašike viskija

Priprema:

Sve osim pektina, paprike i viskija treba promešati i prokuvati. Preostala tri sastojka dodati na kraju. Sve to staviti u zamrzivač i kada se zaledi, možete se baciti na ledenu akciju.

(Tamara Milić / Klix.ba)