• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ema je smršala 63 kg za godinu dana, i to bez ičije pomoći: Ovo je njen recept za vitkost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle sedam bezuspešnih pokušaja da se otarasi viška kilograma, Ema je shvatila zbog čega se vrti u začaranom krugu, a onda je donela odluku koja joj je promenila život

  • 0

“Najbolje vreme za početak transformacije bilo je pre godinu dana. Drugo najbolje vreme je sada!”

Ova motivaciona poruka nalazi se na sajtu devojke koja je mnogim korisnicima društvene mreže “TikTok” postala inspiracija pošto je za godinu dana smršala čak 63 kilograma. Danas, Emina, poznata kao EmmaGetsfitt, pomaže drugima koji žele da prođu kroz isti proces i da budu zadovoljni kad se pogledaju u ogledalo.

Ema je imala skoro 150 kilograma kad je shvatila da nešto mora da promeni u životu. Prethodnih godina je u sedam navrata pokušavala da smrša, ali joj to nije polazilo za rukom. Našla se u začaranom krugu: započinjala bi dijetu, a onda bi odustajala kad bi prvi put pojela nešto što se nije uklapalo u režim zdrave ishrane.

A onda je “obrnula igricu” i počela da “kopa” po vlastitoj duši. Suočila se sa činjenicom da ne voli sebe i vredno je radila na tome da pronađe ljubav koja joj je toliko nedostajala. To je bila i početna tačka njene transformacije - da najpre zavoli sebe, a onda da poradi na promeni režima ishrane i fizičkoj aktivnosti.

Pre nego što će doneti odluku da uzme svoj život u svoje ruke, Ema priznaje da se osećala postiđeno, nesigurno i poniženo.

- Bila sam toliko umorna od viška kilograma - podelila je Ema svoju najdublju tajnu.

- Poželela sam da to promenim i odlučila sam da ću na put transformacije krenuti samostalno.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by EMMA HOOKER 🦋 (@emmaa.getsfit)

Brzu hranu zamenila je neprerađenom, a vežbanje je uvrstila u svakodnevicu.

Njena osnovna pravila kojih se pridržava i danas su kalorijski deficit, dizanje tegova tri do četiri puta sedmično i šetnja koja podrazumeva od 7.000 do 10.000 koraka svakog dana.

- Jedite namirnice sa visokim sadržajem vode kao što su voće, povrće i zeleniš. Pijte vodu sa malo limuna, čajeve ili vodu sa aromom krastavca. Povećajte unos hrane bogate vlaknima, jer ćete biti siti i jedite celovite namirnice, a ne one prerađene. I dalje možete da uživate u vašoj omiljenoj hrani, ali umereno - poručuje Ema.

Njen savet svima koji žele da smršaju je da zavole sebe pre nego što krenu na dijetu.

- Započnite dan uvereni da ćete uraditi nešto najbolje za sebe i ne osvrćite se na to šta ste uradili juče. Razmišljanje o svakom danu kao o prilici za novi početak može vam pomoći da ne upadnete u krug negativnih razmišljanja koji uzrokuje da odustanete od svojih ciljeva. Krenite na put mršavljenja u svrhu zdravlja umesto da se fokusirate na to da postanete nečija verzija “savršenstva” - poručuje Ema.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje