• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Barbi može najduže da izdrži u planku: Saveti trenera Margo Robi za pravilno izvođenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Margo Robi je od svih kolega sa seta najduže izdržala

  • 0
Margot Robbie, Robi Foto: Hector Vivas / Getty images / Profimedia

Ova Barbi je šampionka u držanju planka.

Lični trener Dejvid Higins, koji je radio sa glumačkom ekipom filma "Barbi", podelio je fotografiju koju je snimio sa Margo Robi kako stoji ispred rezultata glumačke ekipe koja se takmičila u držanju planka. Na fotografiji se vidi Margo kako proslavlja svoju pobedu, jer je njeno ime prvo na listi.

Prema tabli iza nje, Robi je držala plank četiri minuta i 10 sekundi, pobedivši Rajana Goslinga (tri minuta i dve sekunde), Harija Nefa (dva minuta i 15 sekundi) i svog muža, filmskog producenta Toma Akerlija (jedan minuta i 36 sekundi).

Jedina osoba koja je nadmašila Robija bio je sam trener Higins, koji je držao plank impresivnih pet minuta i 32 sekunde.

Higins je ranije razgovarao za "Popsugar" o mešanju pilatesa sa treningom snage na "Barbi" setu i o tome kako su Robi i Gosling došli spremni za svoje treninge.

- Imate ljude koji dolaze i koji su generalno upućeni u fitnes i sa kojima sam ranije radio, kao što je Margo, i imate ljude koji su to očigledno radili ranije, poput Rajana, koji zna šta mu odgovara i on donosi svojevrsno iskustvo. I onda imate druge ljude koji znaju da bi trebalo da rade nešto, ali su pomalo uplašeni zbog toga i ne znaju nužno šta da rade - objasnio je Higins.

Osim što je podelio fotografiju Barbine pobede u planku, trener je na svom "Instagramu" objavio i vodič korak po korak o tome kako bezbedno napraviti plank.

- Za sve koji žele da isprobaju #barbieplankchallenge, evo malog videa sa uputstvom o tome kako da bezbedno i ispravno urade plan - napisao je on na svom videu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by David Higgins (@davidhigginslondon)

- Plank je specifična vežba koja zahteva malo više kontrole, stabilnosti, držanja, samo da biste maksimalno iskoristili svoje napore, vrlo je lako pogrešiti. Da biste naučili kako da to uradite ispravno, zaista je važno, ono što bih ja savetovao je da počnete lepo i polako, počnete na laktovima i kolenima i držite neutralnu kičmu. Angažovanje vašeg jezgra je zaista veoma važno – ne želite da vas sve vreme drže donja leđa.

Higins preporučuje da počnete sa plankom na kolenima od 20 sekundi, a zatim se odmorite 10 sekundi. Polako to povećavajte, povećavajući vreme dok ne budete mogli da podignete kolena od poda i držite puni plank.

- Možete to učiniti izazovnijim tako što ćete se podignuti na ruke ili spustiti na laktove. "I to možete da uradite bilo gde, ne treba vam nikakva oprema - na podu hotelske sobe, u kuhinji, na plaži - jasan je Higins.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako pravilno uraditi plank na laktovima sa progresom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje