• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Smršala je 30 kilograma za 6 meseci: Razlika je drastična, a promene u ishrani minimalne

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rejčel je pokušavala da smrša nekoliko puta tokom godina, ali nikada sebi nije dala dovoljno vremena da vidi rezultate

  • 0

Majka troje dece otkrila je kako je smršala 30 kilograma za šest meseci nakon što je počela sa malim promenama i 20-minutnim vežbanjem u svojoj spavaćoj sobi.

Rejčel Sakerdoti iz Londona imala je 90 kilograma devet meseci nakon što je rodila svoju najmlađu ćerku.

Ova 44-godišnja mama borila se da smrša, a stopala su joj postajala crvena i oticala su kad bi hodala. Rejčel je počela da gubi jedan kilogram nedeljno polako menjajući svoju ishranu, odlazeći u 10-minutnu šetnju oko bloka i vežbajući sa tegovima na podu spavaće sobe.

Ona kaže da je izgubila sebe nakon što se ugojila i postala mama u svojim ranim 30-im i priznala da nije znala ko je pre nego što je započela svoj fitnes put.

- Zaista sam se mučila sa hranom ceo život, nisam znala šta su uravnoteženi obroci ili kako da kuvam za sebe - kaže Rejčel.

- Imala sam izuzetno loše navike u ishrani i živela sam na ugljenim hidratima i šećeru. Nijedan od mojih obroka nije imao proteine, a stalno sam grickala beli hleb, džem i prženu hranu.

Takođe nije imala rutinu i jela je svaki put kada bi se osećala gladno. Rejčel je pokušavala da smrša nekoliko puta tokom godina, ali nikada sebi nije dala dovoljno vremena da vidi rezultate.

- Želela sam da sve bude odmah, a trebalo mi je skoro 40 godina da shvatim da me čeka dug put - iskreno kaže.

Insistirala je da sve radi sama: nije angažovala ni ličnog trenera, ni nutricionistu da joj pomognu da smrša.

- Počela sam u svojoj spavaćoj sobi, u svom sigurnom prostoru, i napredak je bio veoma spor, ali sam počela da primećujem promenu u načinu na koji sam se kretala i jela. Zaljubila sam se u rutinu i dobru ishranu; smršala sam 30 kilograma za oko šest meseci i dopao mi se novi izgled. Vratilo mi se samopouzdanje, razvila sam pravi osećaj za sebe i shvatila šta želim od svog života.

Rejčel je rekla da je neverovatno kako je svako jutro trošenje manje od sat vremena na sebe potpuno promenilo njen život na bolje.

- Moja deca su jela ono što sam i ja, puno loše hrane i šećera, ali moja porodica je sada okrenula novi list. Naša ishrana je sada više fokusirana na proteine i ne oslanjamo se toliko na prerađenu ili zamrznutu hranu. Uglavnom je domaće i zdravo. Želim da moja deca znaju o ishrani i ravnoteži i da shvate kada su pojeli previše lizalica ili čipsa. Dozvoljeno im je da jedu sve umereno; nikad ne bih ni sanjala da im oduzmem čokoladu - navodi ova mama.

Neke od promena koje je Rejčel napravila u svojim navikama u kupovini uveliko su uticale na dodavanje zdrave hrane. Fokusirala se na dobre ugljene hidrate kao što su kinoa, smeđi pirinač, slatki krompir i hleb od celog zrna. Rejčel je takođe zamenila testeninu i dodala proteine u obliku piletine, ćuretine, jaja, ribe, tofua, tunjevine, mladog sira i grčkog jogurta.

Takođe, ona je dodala više lisnatog povrća u svoje obroke kako bi se osećala sitom posle jela i nije se ograničavala, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje