• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Izgubila sam 45 kilograma posle jedne neverovatne stvari": Ne, nije fora u hrani i vežbama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna žena je odala svoju tajnu kako na jedan način smanjiti kilažu

  • 0
Shannon Elizabeth Clay, fitness Foto: Instagram/shannonelizabethclay

Nema ništa jače od čvrste odluke čoveka da skine višak kilograma.

Tako je bilo i sa Šenon Elizabet koja je duže od decenije gledala svoje nezadovoljno telo u ogledalu. Ona nije htela samo da bude mršava i fit, već je želela da se oseća udobno u svojoj koži.

Postoji važna stavka u svemu tome, a to je - svest.

Šenon je postala majka blizanaca, muž je radio previše na poslu, preselili su se, imala je u porodici članove sa problemima zavisnosti i nije mogla da razume zašto joj se to događa. I to je bio njen način razmišljanja - i to pogrešan. Pošto nije preuzimala odgovornost, utehu je našla u hrani. Zato je kod nje došlo do promene načina razmišljanja.

- Promena razmišljanja o svom telu i gubitku težine zahteva mnogo doslednog rada. Ali to je nešto što apsolutno svako može da uradi. I sada se pitate da li sam mogla da izgubim 45 kilograma - da, mogla sam, piše "Shannonelizabethfitness.com". I prva velika promena u mom načinu razmišljanja koju sam morala da doživim je da mi se ništa ne dešava. Ova ideja da svet kuje zaveru protiv mene (loša sreća, loša genetika) morala je da nestane. Morala sam da prepoznam gde treba da napravim lične promene.

Prvo sam počela da se fokusiram na lični razvoj. Čitala sam razne knjige i one su mi pomogle da životne situacije i probleme sagledam u novom svetlu. Počela sam da praktikujem meditaciju i jogu i saznala da je moje telo snažno i naučila sam da razmišljam o sebi i problemima umesto da imam negativne reakcije.

Krećem napred sa novim načinom razmišljanja

Taj 90-dnevni program je promenio sve o tome kako sam razmišljala o sebi i svom telu. To me je izazvalo fizički i psihički i ne samo da sam smanjila veličinu za dva broja, već sam razvila potpuno novi način razmišljanja.

Počela sam da se nosim sa emocijama na pravi način umesto da samo davim osećanja hranom. Otarasila sam se toksičnih veza i ljudi koji se nisu slagali sa mojim vrednostima. Uvela sam vođenje dnevnika, meditativno bojenje, šetnje i redovne vežbe u rutinu.

- Zaista verujem da je bez velike promene u načinu razmišljanja, veliki prirodni gubitak težine skoro nemoguć - rekla je Šeron.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Umerenost u ishrani sa Natašom Kandić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje