• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mono dijeta od 5 dana: Rezultati koje je ovaj čovek postigao video je pogledom u ogledalo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nijedna rigorozna promena ishrane nije poželjna na duže staze

  • 0
fitnes, hrana, dijeta Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Da li ste uhvatili sebe kako često razmišljate o promeni ishrane i uvođenju zdrave hrane kako biste smršali i doveli svoju figuru do savršenstva?

Jedan čovek je izneo svoj način kako je to uspeo, a sve što je uradio jeste da je prešao na mono dijetu. Ona mu je totalno promenila pogled na hranu i obroke.

Šta je mono dijeta?

Mono dijeta je kada se obavezujete da jedete samo jednu vrstu hrane tokom pet dana. Ideja je da pojednostavite ishranu, fokusirate se na celovitu i zdravu hranu i izbegavate prerađene i jako začinjene opcije, piše "Newsweek". Takođe, preporučuje se da tokom dijete unosite puno vode.

Zaintrigiran konceptom koji nudi ova dijeta, on je rešio da je isproba, zajedno sa prijateljem tako su bili moralna podrška jedan drugom, a ovo je plan ishrane koji su pratili.

Prvi dan: Kukuruz

Njegovo putovanje mono dijetom počelo je kukuruzom: mogao je da jede samo kuvani kukuruz ceo dan. Iznenađujuće, prvi dan mu nije prošao loše. Jednostavnost saznanja šta tačno može da jede, bila je neobično ohrabrujuća. Nije se osećao umorno i pobrinuo se da pije puno vode, kako je preporučeno.

Ishrana pasa seniora Foto: Shutterstock

Drugi dan: Jabuke

Jabuka mu je jedna od omiljenih voćki, tako da mu nije bio problem da ih konzumira. Istina je da mu je ubrzo u toku dana postalo malo dosadno da ih jede, a imao je osećaj da ostaje bez energije.

Treći dan: Jaja

Uživao je u trećem danu jer voli jaja. Bogata su raznim nutrijentima, pre svega proteinima, a najviše ih je jeo kada su tvrdo kuvana. Trudio se da ih ne jede stalno već kad stvarno oseti potrebu za hranom.

Četvrti dan: Meso

Ovo je dan kada se strogo jede samo meso, a on se odlučio za piletinu dok je njegov prijatelj odabrao - škampe. Iako je i piletina puna proteina, brzo mu je dosadila i osetio je da mu nedostaju ukusi povrća uz nju jer sam ukus mesa ga nije mnogo zadovoljio.

Živo meso, sirovo meso Foto: Shutterstock

Peti dan: Kuvano povrće

Ovo je prema njegovim rečima bio najteži dan. Povrće samo po sebi nema baš jaku zasićenost pa ubrzo nakon što ga pojedemo, osetimo novu glad. U ovom danu se on borio sa potražnjom šećera ali i ugljenim hidratima. Ne može da kaže da nije uživao, jer je znao da unosi vitamine kroz povrće, ali nije se osetio mnogo sitim.

Šta kažu rezultati?

Kada je počinjao dijetu, imao je 93,7 kilograma, a posle pet dana držanja mono dijete došao je do cifre od 90,7, što znači da je za pet dana svukao tri kilograma samo time što je promenio ishranu.

Ipak, ono što ističe jeste da ovaj način ishrane nikako nije poželjan za duge staze, ali ukoliko vam treba "hitno mršavljenje", onda je ovo dobro rešenje, kako on tvrdi.

Naravno, napominjemo da pred svaki odlazak na dijetu, treba prvo da se konsultujete sa lekarom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jela pice i palačinke, pa osvojila medalju na EP u fitnesu: Najluđa dijeta srpske šampionke!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje