• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vežbe za zategnute butine: Radite ih dok ležite i surfujete internetom ili gledate film

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo nekoliko minuta vam je potrebno da dođete do izvajanih nogu

  • 0
fitnes, noge, vežbanje, zategnute noge, vežbe za noge Foto: Shutterstock/Undrey

Tokom praznika se često i prejedamo zbog obilja hrane koje nam se nudi i koja nam je dostupna. Ipak, trebalo bi imati meru pa i u količini hrane koju unosimo, ali i da se posvetimo vežbanju kako se to ne bi pretvorilo u nepodnošljivi višak.

Pošto dosta sedimo i odmaramo se tokom praznika, ne bi bilo loše da nam fokus budu noge odnosno butine. Mnogobrojne su jednostavne vežbe koje će učiniti vaše noge tanjim, a prednost ovih sa profilu na Pinterestu je ta što možete raditi dok ležite i "čačkate" telefon. Ne oduzimaju previše vremena i nisu prezahtevne.

Ima ih devet, a broj svake urađene vežbe zavisi od vas i vaših sposobnosti.

Prva vežba

Lezite na leđa i skupite noge u kolenina. Potom dižite naizmenično jednu pa drugu nogu. Daće vam izgled mršavijih nogu.

Druga vežba

Zauzmite isti stav, dakle na leđima ste sa skupljenim nogama, s tim što sada treba da pomerate noge levo-desno. Ova vežba "radi" i struk, pa ćete time uticati i na njegovo suženje.

Treća vežba

Opet ste na leđima, sa skupljenim nogama ali prekrštenim u skočnim zglobovima. Sada treba da podižete tako skupljene noge ka grudima i da ih braćate nazad. Kao i prva vežba, utiču na mršavije noge.

Četvrta vežba

Takođe ste na leđima s tim što vam je jedna noga ispružena, a druga savijena u kolenu. Tu savijenu nogu treba da "otvarate" odnosno da je pomerate u stranu onoliko puta koliko želite. Ponovite sve i sa drugom nogom. Posebno će uticati na unutrašnji deo butina.

Peta vežba

Ležite na leđima sa skupljenim nogama u kolenima i sada otvarate obe noge istovremeno. Dakle, kao prethodna vežba s tim što su sada obe noge aktivirate.

Šesta vežba

Opet ste na leđima, jedna noga je ispružena, druga savijena u kolenu i prebačena preko ispružene noge. Stopalo bi trebalo da bude stabilno na podu i da pomerate koleno u suprotnu stranu. Ako ste recimo prebacili levu nogu preko desne, gurate (levo) koleno u desno. Isto uradite i sa drugom nogom.

Sedma vežba

Na leđima ste sa ispruženim nogama. Naizmenično podižete jednu i savijate je približavajući je grudima. Isto tako uradite i sa drugom nogom.

Osma vežba

Jedino se ova vežba radi dok ste na stomaku. Lezite tako da ste nalakteni i sa ispruženim i spojenim nogama, posebno stopalima. Podižite ih od kolena na gore sve dokle možete. Ovom vežbom možete i zategnuti zadnjicu.

Deveta vežba

Poslednja vežba u nizu je jedina gde ne možete surfovati internetom jer su vam potrebne ruke. Ležite na leđima sa ispruženim nogama. Naizmenično podižite i savijajte noge tako da ih rukama uhvatite u kolenu. Potrudite se da ih malo tako i istegnete, a to ćete osetiti po zadnjoj loži.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 super vežbe za dobar tonus butina: Oblikujte noge pred sezonu kupaćih kostima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje