• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fit sa Natašom: Ojačajte ramena i pobošljajte posturu tela uz ovu efikasnu vežbu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nataša Kandić, fitnes instruktorka, pokazuje kako da na najpravilniji način izvedete vežbu za ramena "leateral raise" odnosno podizanje tegova u stranu

  • 0

Imate li problema sa ramenima? Da li se često shvatite da ste napeti, da vas zatežu mišići u tom predelu tela?

Jačanje mišića ramena pomaže da ozloglašeni nestabilni rameni zglob bude bezbedniji, odnosno ojačan, što vam pomaže da ostanete bez povreda dok radite sve vežbe, od dizanja tegova do izvođenja bilo koje joga poze.

Ne samo da ćete se osećati snažnije i moćnije kada imate zategnute ruke, već će vam oblikovanje ramena dati definisan izgled u celini. U prevodu, obline će vam biti naglašenije.

Bilo da ste novi u treningu snage ili ste ljubitelj dizanja tegova, tu je nešto za vas. Potrebne su vam kvalitetne vežbe za ramena i vežbe koje ciljaju na to područje.

Nataša Kandić, naša fitnes instruktorka, pokazuje kako da na najpravilniji način izvedete vežbu za ramena "leateral raise" odnosno podizanje tegova u stranu.

Ana Perišić / Ona.rs

Jačanje ramena takođe čini čuda za vaše držanje.

Recimo da provodite duge sate sedeći, pogrbljeni nad računarom ili telefonom - vaša ramena su se verovatno prilagodila da budu pognuta unapred.

Navika i vežba da ih povučete nazad u pravilan položaj može pomoći da to konačno i postignete. Time ćete početi da navikavate telo da se opušta i da ne skuplja tenziju u tom delu.

Naučite najbolje vežbe za oblikovanje i toniranje ramena iz svih pravaca.

Hajdemo na posao! Pogledajte video na početki teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje