• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čekate pravi čas za početak zdravog života? Ovo su 3 najčešće greške vezane za promene koje svi prave

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poenta je u održivosti i doslednosti!

  • 0
Fitnes Foto: Pexels

Ukoliko svoj fitnes put započinjete sa ciljom da izgubite težinu, morate se dobro informisati kako ne biste pravili greške koje će uticati na vaše zdravlje.

Naravno, neupućeni će poverovati u sve što im se plasira u cilju što bržeg dostizanja cilja. Na Instagramu, nutricionista Rujuta Divekar navela je tri najveće greške koje svako pravi na svom fitnes putu do željene kilaže.

1. Čekanje određenog datuma za otpočinjanje zdravog života

Pravo vreme je uvek sada! Mnogi ljudi biraju da to bude početak nove kalendarske godine ili proleća kako bi rezultate postigli tik pred leto. Međutim, ovo je greška, jer ako ste zaista rešeni da preduzmete promene u cilju poboljšanja zdravlja, a naposletku i gubljenja kilaže, onda je bolje da počnete već danas.

Razmislite o pravim razlozima koji vas navode na promene i da li ste sada spremni ili da li ćete ikada biti psihički spremni, nevezano za datum.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Rujuta Diwekar (@rujuta.diwekar)

2. Gubitak težina nije igra brojeva

Prema Rajuti Divekar, zdravlje "nije u brojevima".

- Ako izgubite težinu, ali izgubite i san, apetit i sreću, onda ste jednostavno u situaciji gubitka. Sticanje zdravlja je ključ za gubitak težine - napisala je nutricionista.

Važno je da ne budete opsednuti onim što se pojavljuje na vagi, sve dok marljivo pratite zdrav način života, uključujući ishranu, vežbanje itd.

3. Praćenje neproverenih dijeta

Mnoge dijete se promovišu kao "stil života" i obećavaju brze rezultate, a to jedno sa drugim ne ide.  Važno je kloniti se takvih  trendova koji u najvećem broju slučajeva nisu održivi. Rajuta kaže da je dobar način života "higijena spavanja, manje naručivanja hrane i više kuvanja".

- Radi se o tome da uživate u svojoj ishrani lepo i sporo. Radi se o vežbanju kao da postoji sutra, jer zaista postoji - napisala je ona, ističući da je važno da se ne forsiramo previše.

Divekar je zaključila celu priču rekavši: "Održavanje jednostavnosti nije tako složeno kao što se predstavlja. Probajte održivost za promenu".

Video: Dr Dragana Rogulja, srpska naučnica i profesorka na Harvardu, o epohalnom otkriću njenog tima

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje