• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Super-vežbe za istezanje leđa na pilates-lopti: Prijaće vam kao da ste išli na masažu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su opšte preporuke da svaku vežbu uradite u tri serije od po 12 ponavljanja, Bojanić kaže da nećete pogrešiti ni ako povećate broj serija ili broj ponavljanja

  • 0

Posle napornog dana, pogotovo ako ste veći broj sati proveli u sedećem položaju, moguće je da ćete osetiti bolove u leđima.

Da biste eliminisali osećaj napetosti i sprečili pojavu grčenja mišića, uzmite loptu za pilates i iskoristite je da opustite i relaksirate leđa.

Fitnes instruktorka Lara Bojanić za Ona.rs pokazuje vežbe pomoću kojih ćete istegnuti i rasteretiti mišiće leđa kao da ste bili na relaks-masaži.

- Suština ovih vežbi je da svesno izvlačite pršljen po pršljen i opuštate, odnosno istežete svaki mišić koji je zgrčen usled dugotrajnog sedenja - kaže Lara i dodaje:

- Pilates-lopta je dobar oslonac, jer je u isto vreme i dovoljno čvrsta da pridrži vaše telo i dovoljno fleksibilna da se prilagodi pritisku prilikom spuštanja središnjeg dela tela, butina ili gornjeg dela tela.

Iako su opšte preporuke da svaku vežbu uradite u tri serije od po 12 ponavljanja, Bojanić kaže da nećete pogrešiti ni ako povećate broj serija ili broj ponavljanja.

Snimak relaks-vežbi za leđa na pilates-lopti pogledajte na početku teksta.

"Instagram" nalog Lare Bojanić možete da pratite na ovom linku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe koje "brišu" celulit sa butina: Zablistajte na plaži u najboljem izdanju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje