• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavna Tvigi (73) otkriva tajnu gracioznog starenja: "Ne želim botoks ni po koju cenu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska kulturna ikona i istaknuti tinejdžerski model tokom šezdesetih godina prošlog veka, a potom poznata glumica i pevačica, uživa u smiraju koji su joj donele zrele godine

  • 0
Twiggy

Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lesi Loson (73) bila je engleski model, glumica i pevačica, ali je mnogi pamte po nadimku Tvigi koji je obeležio njenu manekensku karijeru.

Kad se pojavila na sceni “Dejli ekspres” dodelio joj je titulu “Lice 1966.”, a proglašena je i za Britanku godine. Prepoznatljiva po izrazito mršavoj građi, živim očima, dugim trepavicama i kratkoj kosi, osvojila je svet u kom su do tada vladale dame raskošne građe.

- Mrzela sam kako izgledam, pa sam mislila da su svi totalno poludeli - izjavila je Tvigi.

Bavila se modelingom u Japanu, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, osvanula na naslovnicama magazina “Vogue” i “The Tatler” i postala slavna širom sveta.

Ipak, zbog mršave, gotovo androgene građe nije bila pošteđena negativnih komentara. Optuživali su je za promovisanje nezdravog tela idealnog za žene.

- Njene noge podsećaju na dva nacrtana crva - ocenio je Mark Koen, predstavnik tada popularne “Ženske radnje” u Velikoj Britaniji.

Uredništvo magazina “Vogue” ju je zdušno branilo:

- Ona je mini-devojka u mini-eri.

Pre nego što će prekinuti manekensku karijeru, Tvigi je pokušala da objasni da nije nasilno promovisala trend mršavosti:

- Bila sam veoma mršava, ali to je bila moja prirodna građa. Uvek sam jela razumno, meni je mršavost bila u genima.

Odluku da napusti manekenski posao obrazložila je rečenicom:

- Ne možeš da budeš vešalica ceo život!

Kad je okončala manekensku karijeru, počela je da niže uspehe u glumačkim i muzičkim vodama. Za ulogu u filmu “Dečko” 1971. dobila je dve nagrade “Zlatni globus”, a 12 godina kasnije nominovana je za “Tonija” za ulogu u brodvejskom mjuziklu “Moj jedan jedini”.

Snimila je više od 10 albuma, kao i brojne singlove, vodila TV emisije i podkaste.

Ove godine njena karijera biće ovekovečena kroz dva umetnička dela - mjuzikl koji je napisao Ben Elton i film čiji su poslednji kadrovi snimljeni na festivalu u Kanu.

Iako je ceo život provela pod svetlima pozornice, tvrdi da sebi nikada nije dozvolila da sklizne u poroke.

- Uvek sam bila razumna, pristajala sam samo na čašu rozea. Tome me je tata naučio - kaže za Daily Mail.

Iz prvog braka ima ćerku Karlu koja joj je podarila dvoje unučića - osmogodišnjeg Džonija i trogodišnjeg Tea. Četiri godine posle smrti prvog supruga, Tvigi se 1988. udala za glumca, reditelja i pisca Lija Losona.

Iako ima sve uslove da se podvrgne tretmanima koji bi joj vratili mladalački izgled, Tvigi za sada odbija da to učini.

- Ponosna sam na svoje bore. Razumem kad ljudi naprave male promene i možda ću i ja to jednog dana uraditi, ne znam. Ali ono što nikada neću uraditi je botoks, kad dobiju one smešne obraze kao da su u njih ugurali kuglice vate. To bi me uplašilo - iskreno kaže.

Iako je ušla u osmu deceniju života, ne dopušta sebi da ne bude aktivna. Jednom sedmično odlazi na pilates koji joj je u šezdesetim godinama pomogao da reši problem sa leđima.

Ne namerava da slavi svoje godine fotografisanjem za naslovnice u kupaćem kostimu.

- Nisam to radila kad sam bila mlađa, pa neću ni sada. Ali, nemam ništa protiv onih koji razmišljaju drugačije i rade drugačije - pomirljivo kaže.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spoj sajber kriminala i manekenstva - predstavljamo vam Anastasiju Despotović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona