• 0

Megan Markl priznala da će morati da preispita svoj stil roditeljstva: Razlog je samo jedan

Megan i Hari odrastali su u različitim okruženjima, ali oboje razumeju štetu koju strogost može da ima na psihičko zdravlje dece

  • 0
Megan Markl Arči princ Hari Foto: Tanjug/AP

U najnovijoj epizodi svog podkasta vojvotkinja od Saseksa Megan Markl priznala je da mora da preispita stil roditeljstva iz jednog ključnog razloga.

Megan (41) objavila je novu epizodu svog podkasta "Archetypes" pod nazivom "Loša ili ne tako loša" u kojoj se pojavljuju njene dve bliske prijateljice, od kojih je jedna Melodi Hobson.

Gospođa Hobson je predsednica Starbaksa koja je sa Megan pričala o svom "nekonvencionalnom" detinjstvu. Bila je najmlađa od šestoro dece koje je odgajala samohrana majka u Čikagu tokom 70-ih i 80-ih godina. Ona kaže kako ih je njihova majka naučila šta da očekuju kao Afroamerikanci i to je nazvala "brutalnim pragmatizmom".

Melodi je podelila anegdotu iz detinjstva o tehnici roditeljstva koja je impresionirala Megan.

- Sa dvanaest godina otišla sam sama kod zubara jer sam imala užasan raspored zuba. Zubar me je pregledao i kazao mi da mi je potrebna proteza koja košta 2.500 dolara. Ja sam mu odmah rekla da mi nemamo toliko novca, pa mi je on napravio plan plaćanja. Dao mi je tu knjižicu i ja sam s njom otišla kući i sve objasnila mami. Nakon toga sam se vratila po protezu. Naravno da je majka bila iznenađena, ali upravo me je ona naučila da sam za sve stvari koje sam želela u životu morala da pronađem način. Ako sam želela da idem na rođendan, moja mama bi me pitala "kakao ćeš stići tamo", "kako ćeš se vratiti kući", "kako ćeš da organizuješ poklon".

- Znala sam da moram da pripremim sve to kako bih mogla da idem gde želim - objašnjava Melodi.

Megan je na ovu njenu priču iz detinjstva rekla da mora ponovo da razmisli o svom roditeljskom stilu jer bi želela da i njena deca budu samodovoljna.

Stručnjak za roditeljstvo Angela Karanja govorila je za britanski "Express" o tome da li je Megan Markl stroga majka.

- Sumnjam da će Megan i Hari uslovljavati Arčija i Lilibet da se pridržavaju formalnog ponašanja prilikom obroka, kao njihovi rođaci. Sigurna sam da ih uče razumnom ponašanju za stolom, ali ne u meri u kojoj zahtevaju od njih da budu tihi i mirni dok jedu, što se kosi sa dečijim instinktima - kaže Angela.

- Megan je, pre nego što je postala vojvotkinja, fotografisana sa ćerkom prijateljice kako jede u krevetu na poslužavniku u krilu. Gledajući na to kako se ponaša prema ćerki svoje prijateljice, možete videti njenu želju da bude slobodna i da dopusti samoizražavanje.

- Arči i Lilibet će biti ohrabreni u svojoj slobodi bez nekih stečenih mehaničkih navika koje kraljevska deca moraju da slede. Sigurno će neko od njihovih kraljevskih rođaka poželeti da ima slobodu kao što će imati Meganina i Harijeva deca - kaže ona.

Megan i Hari odrastali su u različitim okruženjima, ali oboje razumeju razvojnu štetu koju strogost može da ima na psihičko zdravlje dece.

- Mislim da je Hari otkrio sebe tek kasnije u životu i razumeo slobodu, pa verujem da će za svoju decu želeti baš to - zaključila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica